„Superman” e… PA! 40 de organizații PNL îi vor cere DEMISIA lui Cîțu. E dorit Ciucă la șefia partidului

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid. Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului. Liderul PNL este în prezent plecat în SUA.

Dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar. Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie. Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro.

Cîțu nu este singurul vizat de asediu. Se dorește și plecarea lui Dan Vîlceanu din funcția de secretar general, în locul acestuia fiind dorit… Lucian Bode. Întregul plan pare să fie instrumentat de Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov și… nelipsitul Dan Motreanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *