Spread the love

Mai sunt două luni până când România va prelua, pentru șase luni, responsabilitatea președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Pentru autoritățile de la București, pregătirea și derularea acestui mandat reprezintă o prioritate națională și de aceea, spun cei de la putere, își vor da silința ca țara noastră să-și ducă la îndeplinire misiunea. Pregătirile pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019, sunt pe ultima sută de metri și, cu toate astea, Guvernul condus de Viorica Dăncilă se scaldă în ape foarte tulburi ca urmare a iminentei remanieri, anunțată încă de acum câteva luni.

Mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați, printre portofoliile care ar urma să-și schimbe șefii sunt al Dezvoltării, Muncii, Tineretului și Sportului, Transporturilor, Educației și Cercetării. Inițial, printre cei vehiculați că ar urma să fie schimbați se numără și Tudorel Toader, ministrul Justiției, în locul său fiind dat numele lui Eugen Nicolicea. Cum Toader este intens susținut de Călin Popescu-Tăriceanu (președintele ALDE), din câte se pare portofoliul de la Justiție va scăpa de remaniere.

În lumina evenimentelor politice, opozanții actualei puteri spun că țara noastră, cu Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, se va face de râs în Europa. De acest lucru este convins deputatul Pro România, Mircea-Titus Dobre. Acesta declarat pentru TOMIS NEWS că pot dispărea toți miniștrii și să vină alții, întrucât orice persoană sub conducerea „PSDragnea“ vine pe obediență, nu pe parte de om pregătit să vină ministru:

„Indiferent cine ar veni în Guvern ne vom face de râs în perspectiva preluării de la 1 ianuarie 2019 a președinției Consiliului Uniunii Europene. Oricum, noi degeaba discutăm de la 1 ianuarie 2019, pregătirile pentru Consiliu au început din 2017. Ideea este că nu sunt pregătiți. Nu mai este timp pentru nimic, suntem în luna noiembrie. Mai tragic este că, în timpul mandatului nostru, vom avea summit-ul de la Sibiu, din 9 mai 2019, care va reuni 27 de şefi de stat și de guvern ai ţărilor europene, iar pe mandatul României se va aproba bugetul UE. Mă antepronunț, ceea ce nu îmi stă în caracter, spunând că România se va face de râs cu un Guvern condus de Dăncilă și Dragnea“, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Dragnea anunță furtuna: remaniere guvernamentală! Dobre abia așteaptă debarcarea lui Trif de la Turism: „Este cel mai slab Guvern de la Revoluție încoace!”

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *