Senatorul Chițac: „Sunt convins că se pot realiza încă DOUĂ SPITALE în municipiul Constanța în următorii patru ani”

Senatorul Vergil Chițac atrage atenția, marți, asupra faptului că, în 2019, în județul Constanța, au murit cei mai mulți bebeluși din toate județele țării – 55 și că au murit 1.606 adulți mai mulți decât s-au născut – criteriu care ne plasează, de asemenea, pe un loc codaș.

CITEȘTE ȘI:

Chițac a prezentat mai multe cauze, însă principala se referă la faptul că nu avem spitale suficiente. Doar cinci sunt în municipiul Constanța, mult sub numărul altor mari orașe, iar senatorul arată că este realizabil ca, în următorul mandat de patru ani, să se înființeze măcar încă două spitale.

„Poate cel mai mult Constanța suferă la numărul de spitale. Avem cel mai mic număr de spitale (5) dintre toate marile municipii. Pentru comparație în Iași sunt 14 spitale și în Cluj-Napoca 12. Specialiștii cu care am vorbit mi-au spus că avem nevoie urgentă de următoarele 3 spitale noi: Spital Municipal Policlinic cu următoarele secții: interne, chirurgie, ortopedie, neurochirurgie, gastroenterologie, urologie…cel puțin, Spital de Copii și o Maternitate distinctă de Spitalul de Copii. Lucrurile nu mai pot trena; chestiunea asta trebuie discutată și asumată în campania electorală ce va urma. Eu unul sunt determinat și sunt convins că 2 din ele se pot realiza în următorul mandat. Până atunci rămân cu părerea de rău că „cel mai bun doctor e trenul spre București”!”, a transmis senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *