SUMMIT NATO: Ucraina vrea un RĂSPUNS CLAR în privința aderării la Alianță – „DA sau NU?”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte un răspuns clar, „da” sau „nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden în ceea ce privește aderarea Ucrainei la NATO, informează agențiile internaționale de presă.

Statele Unite ar trebui să-i acorde Ucrainei susţinere economică”, a mai afirmat Zelenski într-un interviu acordat Reuters, Associated Press și AFP.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a acordat Kievului un nou ajutor militar în valoare de 150 de milioane de dolari, după ce în luna martie SUA au oferit Ucrainei armament în valoare de 125 milioane de dolari. Preşedintele ucrainean a mai spus că marea majoritate a trupelor ruse deplasate în primăvară în zone apropiate de graniţele ţării sale încă nu au fost retrase şi apreciază că Rusia tergiversează organizarea unei întâlniri între el şi preşedintele rus Vladimir Putin, fără niciun motiv clar.

Volodimir Zelenski și-a exprimat, în același timp, regretul că Joe Biden se va întâlni cu Putin înaintea lui. Joe Biden l-a invitat la Casa Albă pe Zelenski, a anunţat săptăma trecută consilierul pentru securitate naţională al președintelui SUA, Jake Sullivan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.