Subiectul Justiției, ÎNGROPAT în PSD! Disidenții, reactivați; Dăncilă, în discuții cu parlamentarii. Vișan: „Toți românii sunt buni și rămânem alături de ei!” Mihu: „Rămânem la guvernare!”

Conducerea centrală a PSD a discutat în cadrul ședința de marți a BPN despre calea de urmat pe subiectul justiției, mai mulți membri din conducere referindu-se la tema justiției ca fiind una sensibilă și că acest lucru a fost decontat îngrozitor de partid în alegerile pentru Parlamentul European.

Ca prim pas în acest sens, s-a stabilit ca Guvernul să fie exclus din orice discuție pe modificarea prin OUG a legislației în domeniul justiției. Mai mult, Dăncilă a luat decizia de a pune în aplicare rezultatul referendumului pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, care, de asemenea, a fost validat popular în procente covârșitoare.

Totodată, fostul vicepremier și unul semnatarii scrisorii anti-Dragnea, Paul Stănescu, a fost ales președinte executiv interimar al PSD, în locul Vioricăi Dăncilă, care este, de luni, președinte interimar al partidului. Numirea lui Stănescu, parte a firavei mișcări anti-Dragnea, este încă un semnal de calmare a spiritelor în partid.

Vișan și Mihu, în discuții cu Dăncilă

În cadrul BPN, o parte din liderii PSD au susținut organizarea de urgență a unui Congres pentru alegerea unei noi echipe de conducere în vederea alegerilor prezidențiale din 2019 și locale și parlamentare din 2020, acesta urmând a avea loc în luna iunie.

După BPN, Viorica Dăncilă a participat la o ședință în Parlament cu toți senatorii și deputații partidului, transmițându-le acestora că sunt schimbări care ar trebui să se întâmple pentru redresare.

„Trebuie să ne recunoaștem greșelile. Să ascultăm când ni se spune că am greșit”, a transmis Dăncilă.

De asemenea, premierul a insistat și pe faptul că partidul are nevoie de o schimbare de imagine printr-o rebranduire. Evident, printre parlamentarii convocați s-au regăsit și cei constănțeni, precum deputatul George Vișan și senatorul Ștefan Mihu.

„PSD este un partid mare și puternic și așa va rămâne și în viitor! Avem oameni valoroși care vor putea oricând să fie președinți de partid și nu numai! Doamna premier Dăncilă va asigura interimatul până la Congres! Astăzi, am avut discuție lungă și foarte deschisă despre ce avem de făcut de acum încolo! Rămânem alături de români și trebuie să continuăm tot ce am făcut bine până acum! Apreciez prezența tuturor românilor la vot, pentru mine toți românii sunt buni și nu doar acei care au votat PSD!”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

„Cel mai important aspect: rămânem la guvernare!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.