SUA reacționează la arestările de la protestele din Rusia. Soția lui Navalnîi, din nou REȚINUTĂ

Statele Unite ale Americii au reacţionat la ceea ce au numit a fi „tacticile brutale” din aceste zile ale Rusiei împotriva manifestanţilor de opoziţie:

Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv, şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi”, a transmis secretarul de stat, Antony Blinken.

Potrivit ONG-ului de monitorizare OVD-Info, mai mult de 300 de participanţi la protestul din capitală au fost deja arestaţi.

Reacția lui Blinken vine după ce poliţia rusă a reţinut-o pe Iulia Navalnîia, soţia opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, în cursul unui protest neautorizat desfăşurat duminică la Moscova, au anunţat aliaţii opozantului pe reţelele sociale, transmite Reuters. Iulia Navalnîia fusese reţinută şi săptămâna trecută la un protest similar în favoarea eliberării soţului său. Poliția rusă a reținut-o pe Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, opozantul Kremlinului, și el aflat în arest. Iulia Navalnaia participa la un protest neautorizat duminică la Moscova, au declarat susținătorii lui Navalnîi pe rețelele de socializare, conform Reuters.

Conform celui mai recent bilanţ alcătuit de OVD-Info, peste 1.000 de manifestanţi au fost reţinuţi la mitingurile desfăşurate duminică, totalul ridicându-se la peste 4.000. Cele mai multe arestări, 142, au fost operate astăzi la Moscova, urmate de cele de la Vladivostok (113), în Extremul Orient rus, apoi de la Novosibirsk (93) şi Krasnoiarsk (91), în Siberia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.