SUA Două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie, identificate la 20 de ani de la atentat

Două victime ale atentatelor teroriste de la New York au fost identificate, în mod oficial, cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere a ADN-ului, cu doar câteva zile înainte de comemorarea atacurilor jihadiste de la 11 septembrie 2001, anunţă oraşul relatează AFP. Directorul Institutului Medico-Legal al New Yorkului Barbara Sampson a anunţat marţi, într-un comunicat, că laboratorul a identificat cele de-ale 1.646-a şi 1.647-a persoane care au murit în World Trade Center.

În total, 2.753 de persoane au murit după ce un comando Al-Qaida a intrat cu două avioane de linie în Turnurile Gemene din Manhattan, la 11 septembrie 2001. Din acest total, 1.106 persoane mai sunt de identificat – reprezentând 40% dintre femeile şi bărbaţii care au murit la New York.

În urmă cu 20 de ani, am promis familiilor victimelor de la World Trade Center că vom face tot ceea ce putem – indiferent cât timp va lua acest lucru -, pentru a le identifica pe cei dragi. Odată cu aceste două noi identificări, continuăm să răspundem obligaţiilor imperioase pe care le avem”, anunţă directorul Institutului Medicol-Legal al New Yorkului.

Prima dintre aceste două victime este Dorothy Morgan, domiciliată pe Long Island şi ale cărei rămăşiţe, găsite în 2001, au fost supuse unor teste ADN. A doua victimă este un bărbat din ale cărui rămăşiţe au fost găsite fragmente în 2001, 2002 şi 2006, a cărui identitate rămâne secretă, la cererea familiei acestuia.

Sampson consideră că procesul şi tehnicile implementate de 20 de ani în identificarea fiecărei victime de la World Trade Center reprezintă „ancheta de medicină legală cea mai importantă şi cea mai complexă din istoria Statelor Unite”. Ea a fost făcută posibilă cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere ADN – denumită de nouă generaţie -, potrivit Institutului.

Statele Unite comemorează sâmbătă cele mai sângeroase atentate din istoria sa, cu un Joe Biden slăbit de sfârşitul haotic al Războiului din Afganistan, un conflict declanşat de atacurile de la 11 septembrie. Preşedintele american Joe Biden urmează să viziteze cele trei locuri unde au murit în total aproape 3.000 de oameni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *