SUA anunță noi SANCȚIUNI „devastatoare” împotriva Rusiei. Lui Biden i s-a pus „pata” pe fiicele lui Putin

Statele Unite au anunţat miercuri noi sancţiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană. Acestea vizează sectorul bancar rus, mai mulți oficiali şi fiicele preşedintelui Vladimir Putin, relatează CNN.

Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

Administrația Joe Biden anunță „măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiţii în Rusia şi pentru a impune cele mai severe sancţiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia şi a numeroase companii de stat esenţiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia şi asupra membrilor familiilor acestora. Aceste sancţiuni financiare masive intervin după acţiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite. Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc şi a genera un impact care se intensifică în timp”, Se mai arată în comunicat.

Statele Unite şi peste 30 de aliaţi şi parteneri din întreaga lume au aplicat restricţii economice ample, cu cel mai mare impact şi cea mai mare coordonare din istorie. Experţii preconizează că PIB-ul Rusiei va scădea cu 15% anul acesta, anulând creşterea economică din ultimii 15 ani. Inflaţia a depăşit deja 15%, iar proiecţiile indică o accelerare. Peste 600 de companii private au părăsit deja piaţa rusă”, subliniază Casa Albă.

Noile sancţiuni anunţate de Washington vizează cea mai mare instituţie financiară din Rusia, Sberbank, precum şi cea mai mare bancă privată, Alfa Bank. Preşedintele Joe Biden va emite o nouă ordonanţă executivă prin care va interzice orice nouă investiţie americană în Rusia. De asemenea, vor fi blocate acţiunile principalelor companii ruse de stat.

Fiicele lui Putin au fost puse pe lista sancțiunilor deoarece SUA cred că președintele rus și-ar putea ascunde unele dintre active prin intermediul lor, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a spus oficialul.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a denunţat, miercuri seară, „atrocităţile” şi „crimele de război” comise de trupele ruse în Ucraina şi a avertizat că va intensifica presiunile asupra Administraţiei preşedintelui Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul a aplicat noi sancţiuni.

Joseph Biden a făcut referire la informaţiile despre „atrocităţile” comise de trupele ruse în Ucraina. „Sunt convins că aţi văzut imaginile din Bucha, la periferia Kievului, cadavre rămase pe străzi după retragerea trupelor ruse, unii oameni au fost împuşcaţi în cap cu mâinile legate la spate, au fost executaţi civili cu sânge rece, sunt cadavre aruncate în gropi comune, este vorba despre un sentiment de brutalitate şi lipsă de umanitate pe care îl vede întreaga lume, impardonabil. Aceste acte nu sunt nimic mai puţin decât crime de război majore, naţiunile responsabile trebuie să coopereze pentru a-i trage la răspundere pe autorii acestor acte”, a afirmat preşedintele SUA, potrivit agenţiei MEDIAFAX, la o reuniune a Asociaţiei Sindicatelor Nord-Americane din Construcţii (NABTU).

Împreună cu aliaţii şi partenerii, vom continua să intensificăm costurile economice, să aplicăm măsuri dureroase pentru Putin şi să intensificăm izolarea economică a Rusiei. Măsurile pe care le-am aplicat deja vor reduce PIB-ul Rusiei cu două cifre doar în acest an. Doar într-un an, sancţiunile noastre vor anula 15 ani de creştere economică în Rusia. (…) Vom lovi capacităţile Rusiei de a obţine creştere economică în următorii ani. Asta înseamnă Statele Unite. Şi vom aplica măsuri suplimentare, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, pentru a intensifica presiunile economice asupra lui Putin”, a subliniat preşedintele SUA.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *