SUA: 6.200 de membri ai Gărzii Naţionale, mobilizați pentru învestitura lui Joe Biden

Protestele violente care au avut loc la sediul Congresului SUA generează preocupări privind derularea ceremoniei de învestire în funcţie a noului preşedinte american, Joseph Biden, fiind prevăzute măsuri suplimentare pentru evenimentul programat pe 20 ianuarie, informează agenţia Associated Press. Joseph Biden şi Kamala Harris, vicepreşedintele-ales al SUA, vor depune jurământul în Aripa de Vest a Capitoliului, una dintre zonele sediului Congresului SUA în care au pătruns miercuri, cu forţa, simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump.

Serviciile de securitate au început să ia măsuri suplimentare pentru ceremonia de învestitură. Aproximativ 6.200 de membri ai Gărzii Naţionale din statele Virginia, Pennsylvania, New York, New Jersey, Delaware şi Maryland vor ajuta Poliţia Capitoliului şi serviciile de securitate din Washington D.C. în următoarele 30 de zile. Sunt programate restricţii de circulaţie pe 20 ianuarie în jurul sediului Congresului şi vor fi construite garduri metalice înalte.

Siguranţa şi securitatea tuturor participanţilor la ceremonia de învestire a preşedintelui au importanţă majoră. De peste un an, Secret Service şi agenţiile partenere au lucrat permanent pentru a anticipa şi a pregăti măsuri pentru orice posibile situaţii de urgenţă, la toate nivelurile, pentru Ziua Învestirii preşedintelui„, a comunicat Serviciul american pentru protecţia demnitarilor, Secret Service.

Simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, au pătruns cu forţa, miercuri, în sediul Congresului. Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor. Cel puţin 52 de protestatari au fost reţinuţi. După incidente, Donald Trump a dat asigurări că va permite transferul ordonat al puterii.

Trump NU va participa la învestitură

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri, într-o postare scurtă pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său Joe Biden.

Tuturor celor care au întrebat, nu voi asista la depunerea jurământului pe 20 ianuarie„, a scris el.

Potrivit unei surse citate de Reuters, Trump ar urma să plece la unul dintre resorturile sale din Florida înainte de ceremonia de învestire.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *