STUDIU: Preţurile pentru locurile de parcare, CRESCUTE în majoritatea oraşelor

Zonele centrale rămân cele mai solicitate de şoferi în majoritatea municipiilor, iar în Bucureşti 27% dintre şoferi caută zilnic un loc de parcare în aceste zone şi îşi petrec în medie 10-20 minute în căutarea unui loc de staţionare, arată un studiul unei aplicaţii de parksharing.

Chiar dacă preţurile pentru locurile de parcare au fost majorate în cele mai multe municipii din România, zonele centrale din marile oraşe sunt sufocate de autoturisme”, arată compania. În majoritatea municipiilor, zonele centrale rămân cele mai solicitate de utilizatorii aplicaţiei.

În Bucureşti, cele mai multe parcări se efectuează în centrul oraşului. 27% dintre şoferi caută zilnic un loc de parcare acolo şi îşi petrec în medie 10-20 minute în căutarea unui loc de staţionare. În ceea ce priveşte situaţia din sectoare, 1 şi 4 sunt cele mai solicitate de şoferi. 17% dintre conducătorii auto obişnuiesc să staţioneze acolo zilnic. Urmează sectorul 6 cu 16%, sectorul 5 cu 10%, sectorul 3 cu 9% şi sectorul 2 cu 4 procente.

Autorităţile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunităţi de a rezolva problema locurilor de parcare. Există numeroase zone sau spaţii care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidenţiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporţie de 80% ramân goale pe timpul nopţii”, spun reprezentanţii companiei.

În marile oraşe din Europa, autorităţile încurajează parksharing-ul, oferă beneficii şoferilor care îşi lasă autoturismele în parcări de tip “park&ride” sau donează permanent veniturile obţinute din taxele de staţionări – către proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau şcoli.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *