STUDIU: Închiderea școlilor a AFECTAT sănătatea mintală a copiilor

Un studiu realizat de Reuters în SUA arată că închiderea școlilor a afectat grav sănătatea mintală a copiilor care au fost nevoiți să învețe online și nu au mai avut posibilitatea de a socializa cu colegii lor. Studiul desfășurat de Reuters a cuprins 74 de districte școlare din SUA și a încercat să evalueze impactul pe care îl are închiderea școlii asupra sănătății mintale a elevilor. Potrivit acestei cercetări: 74% dintre districtele participante au raportat existența mai multor indicatori care arătau ca o creștere a nivelului de presiuni asupra sănătății mintale în rândul elevilor, peste 50% au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere a elevilor, iar 90% dintre districtele școlare participante la studiu au semnalat un grad mare de absenteism și de lipsa de implicare în procesul educațional. Conform rezultatelor acestui studiu, nu doar sănătatea mintală a elevilor a fost afectată. 57% dintre districte au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere și sprijin pentru personalul unităților de învățământ.

Dimitri Christakis, directorul Centrului pentru Sănătatea, Comportamentul și Dezvoltarea Copilului din cadrul Institutului de Cercetare Pediatrică din Seattle susține că a avut această îngrijorare încă din momentul în care școlile au trecut la învățământ online. „Le-am făcut copiilor noștri un mare deserviciu”, susține specialistul.

Potrivit cercetării, sunt mai multe cauze care au atentat în această perioadă asupra sănătății mintale a elevilor: anxietatea apărută din cauză că un părinte și-a pierdut job-ul, decesul sau boală prin care a trecut un membru de familie din cauza infectării cu Covid, tot mai multe cazuri raportate de depresie, tulburări de alimentație, abuzuri emoționale, fizice sau sexuale, cazuri care puteau fi observate mult mai ușor dacă elevii frecventau școala.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *