STUDIU Jumătate din populația României NU ar da Guvernului notă de trecere în gestionarea pandemiei. 60% cred că urmează LOCKDOWN național

Românii sunt nemulţumiţi de modul în care Guvernul a gestionat criza sanitară din ultimele luni, motiv pentru care nu ar da nici măcar notă de trecere Executivului. Conform unui studiu Avangarde, 51% dintre respondenţi nu ar da notă de trecere. În plus, cei mai mulţi părinţi şi-ar dori întoarcerea copiilor la şcoală, conform unui studiu Avangarde realizat zilele trecute, la care au răspuns 815 persoane adulte din ţară.

51% dintre respondenţi consideră că elevii ar trebui să se întoarcă la clase. 35% vor să continue cursurile online, în timp ce alţi 14% nu au oferit vreun răspuns. Mai mult, 56% dintre cei care au răspuns cred că sistemul de educaţie online nu este eficient şi doar 29% au încredere în acest sistem la distanţă.

Din tot eşantionul, 73% sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în România, iar 51% dintre respondenţi nu ar da nici măcar notă de trecere Guvernului pentru modul în care a fost gestionată situaţia epidemiologică. Românii nu sunt de acord nici cu închiderea pieţelor, în procent de 72%. În plus, 64% dintre cei 815 de români se aşteaptă la o criză economică majoră în 2021.

În gestionarea epidemiei, cetăţenii au încredere în doctori, în proporţie de 57%, când vine vorba de gestionarea epidemiei. Doar 10% cred că Guvernul poate rezolva situaţia, 9% îşi pun speranţele în autorităţile locale şi doar 7% în preşedinte.

Studiul a fost realizat în perioada 15-17 noiembrie, pe un eşantion de 815 persoane adulte din România, prin interviuri telefonice. Marja de eroare este de 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%.

Același studiu arată că 30% dintre români se vor vaccina împotriva COVID, 36 % așteaptă mai întâi să vadă efectele și doar 25% se declară împotriva vaccinării. Astfel, procentul celor care se declară pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este mai mare decât cel al celor care se declară împotrivă. Sondajul mai arată că, dintre cei care susțin că nu se vor vaccina, 24% nu cred în general în vaccinare și 72% nu cred în eficiența acestui vaccin. Totodată, dintre cei care spun că nu se vor vaccina, 36% au studii sub liceu, 40% au liceul și 24% peste liceu. Mai mult, potrivit sondajului, 60% dintre cei chestionați cred că vom avea un lockdown la nivel național după alegerile din 6 decembrie, doar 13% cred că vom scăpa de izolare iar 27% spun că nu știu sau nu răspund.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *