Studenții Facultății de Arte a Universității „Ovidius” demarează campania ARTĂ = UMANITATE. Donații pentru spitalele constănțene

Autoizolarea şi distanţarea socială funcţionează la nivel comunitar în sensul restricţiilor impuse de starea de urgenţă, însă nu se aplică spiritualităţii şi empatiei. Acesta este motto-ul profesorilor şi studenţilor Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, care au decis că arta poate fi liantul dintre spectatorii fără de care ei nu ar exista şi cei care se află în prima linie a bătăliei împotriva COVID-19, personalul medical constănţean. Astfel s-a concretizat Campania „ARTĂ = UMANITATE”, un demers umanitar prin care cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Arte, alături de toţi constănţenii iubitori de frumos, se implică în lupta împotriva COVID-19, sprijinind două mari unităţi sanitare din judeţul nostru, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa.

Campania „ARTĂ = UMANITATE” va fi lansată în ziua de 08 mai 2020, la ora 19.00, în mediul online şi se va încheia în data de 22 mai 2020, la ora 19.00.

Concret, profesorii şi studenţii Facultăţii de Arte s-au gândit să doneze 27 de lucrări şi să organizeze o expoziție cu vânzare online, unde acestea pot fi cumpărate la preţurile propuse sau cu sume mai mari. Banii vor fi viraţi în contul Fundaţiei Metamorphosis a Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi, de acolo, direcţionaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sf. Apostol Andrei” şi către Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa.

Cum procedaţi

Lucrările vor fi numerotate şi expuse pe canalul de Youtube – AICI și pe pagina de Facebook a Facultăţii de Arte – Facultatea de Arte UOC – AICI, în cadrul unei prezentări video. Nu vă rămâne decât să vă notaţi numărul lucrării pe care doriţi să o achiziţionaţi şi să scrieți un mesaj, apoi vi se va răspunde, dacă lucrarea nu este vândută, va fi rezervată 24 de ore. Sunteţi rugaţi ca, la primirea coletului, să achitaţi contravaloarea serviciului de curierat.

În documentul bancar, la rubrica „Explicații”, trebuie să completați cu mențiunea „Donații Facultatea de Arte pentru COVID-19”.

Detaliile fundației sunt:

  • Beneficiar: Fundația „Metamorphosis”  a  Universității „Ovidius”  din  Constanța
  • Adresă: Bd. Mamaia nr.124, Constanța
  • Cont bancar (IBAN): RO49BRDE140SV73207651400 (deschis la BRD Constanța)
  • CIF: 39912517

„Campania „ARTĂ = UMANITATE” este expresia unei dorinţe de a ne implica, de a sta acasă, respectând prevederile stării de urgenţă, dar de a călători în spirit, şi, alături de colegi, amici, cunoştinţe şi necunoscuţi care, poate, ne vor deveni prieteni, de a-i ajuta pe cei care îşi riscă vieţile în spitalele din Constanţa. Mulţumim tuturor celor care fac asta şi vă promitem că #stamacasa!”, au declarat organizatorii.

În spiritul transparenţei, la finalul campaniei, va fi prezentată situaţia financiară a demersului şi destinaţia sumelor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.