Studenții de la UMC stau în corturi, alături de unioniști. Patricia Iercoșan: „Eram în față când au intervenit jandarmii. Stăm aici până ne cheamă partidele la dialog”

50 din cei 200 de oameni care vor petrece prima noapte în corturi, în Piața Universității, sunt din Constanța. Aceștia, cei mai mulți dintre ei studenți la Universitatea Maritimă, s-au alăturat platformei unioniste Acțiunea 2012 și așteaptă ca, după incidentele de astăzi, liderii politici să îi cheme la dialog, pentru singurul obiectiv: asumarea Unirii României cu Republica Moldova ca obiectiv principal de țară!

img-20161022-wa0009

Liderul Acțiunea 2012, George Simion, a fost reținut la Secția 4 Poliție din Capitală, a fost amendat pentru tentativa de spargere a cordonului de jandarmi și, imediat după ieșirea din secția de Poliție, a  mers în Piața Universității pentru a continua ceea ce a început astăzi, de la 14:00.

„Am venit să cerem Unirea! Este firesc să aducem Basarabia acasă, avem aceeași limbă, aceeași țară, așa este firesc! (…) Jandarmii au intervenit pentru că nu le este confortabil ceea ce se întâmplă, se comportă ca niște copii care nu își dau seama de niște lucruri pe care trebuie să le facem aici și acum! (…) Vom sta aici până când politicienii vor face un pas să rezolvăm ceea ce avem de făcut, să aducem Basarabia acasă!”, a spus o tânără din Constanța, pentru TOMIS NEWS.

Printre tinerii constănțeni se mai află și liderul Ligii Studenților de la Universitatea Maritimă, Patricia Iercoșan.

„Noi ne-am strâns vreo 50 de studenți din UMC și milităm pentru această cauză pentru că avem mulți prieteni, avem iubiți, avem colegi din Basarabia și de zece ani Acțiunea 2012 face aceste acțiuni și suntem solidari. E o chestiune (Unirea – n.r.) care trebuia să se întâmple de mult timp, nu a fost corect ca în 1940 ei să plece de lângă noi. (…) Noi eram chiar în față când au intervenit jandarmii. Evident, ei erau pregătiți, nu voiau să ne lase, am fost îmbrânciți, loviți unii dintre noi, era o chestie de frică… George Simion a fost reținut. Avem de gând să stăm până când toți capii de partide ne vor primi la dialog. Sperăm să se întâmple asta cât mai repede. Atmosfera aici este fenomenală, suntem ca frații cu toții… s-a simțit toată ziua atmosfera de unitate, de dorință arzătoare”, a spus Patricia Iercoșan, pentru TOMIS NEWS.

200 de persoane vor sta în corturi în această noapte, în Piața Universității, ne-a precizat George Simion.

img-20161022-wa0011

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Marșul Unirii 2.0: Unioniștii se mută la Piața Universității. Mesajul lui George Simion pentru clasa politică: „Nu ne sperie o amendă! Stăm în stradă cât va fi nevoie!” 

În timp premierul Dacian Cioloș lucrează la „România 100”, în care ne prezintă ce și-ar dori, fără să explice și modul concret în care dorește să pună proiectele în practică, iar președintele Klaus Iohannis și-a găsit subiect de discuție cu patriarhul Daniel pe tema căsătoriilor homosexuale, mii de unioniști s-au prezentat, sâmbătă, cu un mesaj concret: Unirea Basarabiei cu România!

Participanții au încercat să treacă de jandarmi în zona Piața Victoriei, pentru a se deplasa către Universitate, însă au fost opriți, iar liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a fost reținut alături de alți cinci colegi și duși la audieri.

CITEȘTE ȘI:

Au cerut Unire și au primit cordoane de jandarmi! Marșul pentru Unirea cu Basarabia marcat de incidente

Jandarmeria București a precizat că manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și au fost opriți, întrucât manifestarea era autorizată astfel: între orele 14:00 și 17:30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei, iar între 17:30 și 18:00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

Președinția, Parlamentul și Guvernul României trebuie să își asume, prin politici concrete, responsabilitatea față de proiectul ReUnirii, susțin unioniștii care vor să reconfirme că sunt cea mai mare forță civică de pe ambele maluri ale Prutului.

Marșul Unirii era programat între 14:00 – 17:00, de la Hanul lui Manuc, iar de la Constanța s-a plecat în dimineața de sâmbătă, de la 08:30, de la harta Mozaic, cu două autocare.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de asociații și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România, condusă de George Simion și, de-a lungul timpului, a reușit să organizeze mitinguri și marșuri de zeci de mii de persoane, inclusiv un traseu pe care tinerii unioniști l-au parcurs pe jos de la Chișinău până în România, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea Unirii celor două țări românești.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.