Studenții constănțeni de la medicină, OBLIGAȚI să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor!

O studentă în anul 6 la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius ne-a reclamat faptul că toți studenții au fost anunțați că, pentru a merge la stagii, trebuie să facă un test rapid sau PCR de două ori pe săptămână, pe banii lor, dacă refuză să se vaccineze anti-covid. „Și echipament trebuie să cumpărăm tot pe banii noștri”, mai susține studenta:

studenti

Luni a început noul an universitar, iar la instituţiile de învăţământ superior din ţară au avut loc ceremonii cu prezenţă restrânsă, în conditii de pandemie. Mai bine de jumătate dintre facultăţile din tară au decis să înceapă cursurile în varianta hibrid, cu prezenţă fizică la seminarii şi laboaratoare şi cursuri online. Sunt însă şi facultăţi care au ales ca toate cursurile să se desfasoare exclusiv online. Altă dată neîncapătoare la festivitatea de deschidere a anului universitar, aula Academiei de Ştiinţe Economice din Capitală a fost mai mult goală, în condiţiile restrictive impuse de pandemie.

Cursurile vor începe în format hibrid, dar scenariul va fi schimbat când Capitala va trece pragul de 6 infectări la mia de locuitori. Chiar dacă vor trece în sistem online, studenţii vor putea rămâne cazţii în cămine. Mai bine de jumatate dintre facultăţile din ţară au decis să înceapa anul şcolar în format hibrid. Academia de Studii Economice asigură şi camere de izolare dar şi indemnizaţie de hrană pentru studenţii care se îmbolnavesc în timpul anului universitar.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Studenții constănțeni de la medicină, OBLIGAȚI să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *