Stroe (PSD) îl face PRAF pe primarul Chițac: „Constanța chiar e altfel, în sensul RĂU. Constănțenii au fost păcăliți prin DEMAGOGIE pură. Pe bd. Mamaia, am stat la 27 de semafoare…”

Parlamentarii PSD Constanța – senatorul Felix Stroe – președinte al organizației județene și deputații Marius Horia Țuțuianu, Cristina Dumitrache și Lucian Lungoci, au organizat joi dimineață o conferință de presă la sediul cabinetelor parlamentare. Pentru prima dată, senatorul Stroe a lansat o serie de critici vehemente la adresa administrației locale, în special împotriva primarului Vergil Chițac. Felix Stroe este convins că locuitorii municipiului Constanța au fost păcăliți de o demagogie electorală și că, în esență, nici una din promisiunile electorale ale actualului primar nu sunt puse în aplicare.

Total incompetent, cu mandatul compromis și – odată cu asta – PNL Constanța suportă toate înjurăturile constănțenilor, primarul Chițac continuă să fie ascuns în birou, abia miercuri a avut prima conferință de presă după șapte luni de mandat, la insistențele prefectului Silviu Coșa. În acest context, Felix Stroe a arătat că primarul Chițac impune o mulțime de regulamente nu doar nepopulare, ci și nocive pentru municipiu. Senatorul Stroe a analizat punct cu punct proiectele primarului Chițac, fie că vorbim de termoficare, fie că vorbim de lunga serie a regulamentelor:

„Municipiul Constanța beneficiază de o echipă de conducere PNL… Să începem cu sistemul de termoficare, principalul punct din programul electoral al primarului actual, amiralul Vergil Chițac, care vorbea de centrale de cartier. S-a angajat să înființeze o nouă companie a orașului, lucruri care erau deja discutate cu Banca Mondială. Domnul Chițac nu a mai făcut compania, Heat & Energy, ci Termoficare Constanța SRL, dar își asumă proiectul POIM pe această temă din 2016 – 2020, lansată de vechea administrație, dar niciodată nu ne-a arătat ceva concret, ce a depus, când a depus, dacă a depus, de fapt lucrurile bat pasul pe loc. Banca Mondială nu e la Constanța, în POIM nu prezintă dovezi că a depus. (…) Municipiul Constanța nu are nici un POIM la ora actuală. În schimb, a început să elaboreze regulamente, cum ar fi celebrul regulamentul parcărilor. Dacă figurezi cu o mașină la SPIT – care va fi și el reorganizat, adică îi dă afară pe toți – locuiești pe străduța X, plătești o sumă anuală consistentă, nimeni nu îți garantează că până la 16:00 îți poți parca mașina. Acest regulament introduce o regulă, reglementezi ceva ca să faci lucrurile mai bune, care este avantajul pe care ți-l aduce acest regulament pentru cetățenii municipiului Constanța? (…) Vă aduceți aminte de Constanța Altfel? Există și acum. Asociația condusă de domnul Chițac a atacat proiectul de regulament în instanță, iar acum Constanța chiar e altfel, în sensul rău și uităm ce am criticat într-o demagogie pură și amplificăm lucrurile cu care nu eram de acord… Demagogie pură… Regulamentul de taximetrie, Constanța a crescut: se apropie de 318.000 cetățeni permanenți, vorbim și de sezon estival și se creează o revoltă în rândul celor care efectiv din asta trăiesc! Nu sunt bogătani ai orașului care fac asta, ci niște pensionari care își completează veniturile. 97% din pensiile din România – o spun specialiștii – sunt de 1.500 de lei, doar 3% depășesc 1.500 de lei! Reglementezi și această activitate în sensul rău al cuvântului… Parcă nu spuneau așa ceva în campania electorală!”, a spus Felix Stroe.

Dintre toate regulamentele inițiate de municipalitate, cel privind instituirea sensurilor unice îl irită cel mai mult pe senatorul social-democrat, care a precizat că a stat recent la… 27 de semafoare pe bd. Mamaia. Aceste reguli peste reguli, în opinia lui Felix Stroe, nu rezolvă problemele municipiului, mai degrabă le agravează și, ca o concluzie, senatorul a precizat că va fi mult mai atent la deciziile Primăriei, cum ar fi achiziția celor 400 de coșuri de gunoi, la 3.000 lei/bucata, subliniind faptul că voi citi și eu caietul de sarcini:

„Ne-am întâlnit cu HoReCa din Mamaia, cu întreprinzători. Reguli peste reguli împotriva celor din turism. Nu avem mari fabrici de automobile, nu avem combinate etc, turismul și agricultura sunt activitățile din județul Constanța. Comercianții din Mamaia nu au primit autorizații de funcționare! Trebuie date noii clientele… (…) E posibil ca proiectele avizate de echipa primarului liberal să fie respinse de… prefectul liberal? Vorbim de nerespectarea legii! Mai multe hotărâri au fost atacate de domnul prefect liberal și au fost anulate. Mi se pare o rușine… Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs… E și de plâns și de râs… (…) Nu           mai știi să ajungi dintr-un colț în altul al orașului, o iei pe contrasens, noi care suntem constănțeni ne blocăm gândiți-vă ce va fi în sezonul estival… Criticau în campanie reglementarea circulației… Eram pe bd. Mamaia acum două zile, pe la spitalul militar, am stat la 27 de semafoare, la ora 12:00! Fraților, administrația locală nu trebuie să cerceteze cum are loc polenizarea… (…) Ca cireașă de pe tort, au anunțat achiziția coșurilor de gunoi. Ieftin ca braga: 3.000 de lei, coșul! Mi se pare puțin exagerat, e o risipă de bani publici. O să citesc și eu acel caiet de sarcini… Spațiile verzi au fost motiv de campanie electorală. Peninsula e în stadiul în care este. Totuși, alegerile locale au fost pe 27 septembrie, sunt opt luni de zile… Este haos și incompetență, reglementări care nu fac altceva decât dereglementări și nici o speranță de POIM”, a conchis Felix Stroe.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

5 comentarii la „Stroe (PSD) îl face PRAF pe primarul Chițac: „Constanța chiar e altfel, în sensul RĂU. Constănțenii au fost păcăliți prin DEMAGOGIE pură. Pe bd. Mamaia, am stat la 27 de semafoare…”

 • vineri, 21 mai 2021 la 06:49
  Permalink

  Ciocu mic, papagalule. Și pe vremea voastră era la fel.
  Toți sunteți niște nenorociți, buni de puși la zid.
  Mare dreptate a avut Vadim. L-am înjurat degeaba.

  Răspunde
 • joi, 20 mai 2021 la 12:33
  Permalink

  Ori eu sunt prost ori papagalul ăsta e idiot. Cum adică
  27 de semafoare pe Bd. Mamaia ?. WooW. Eu am
  numărat vreo 7. În Mamaia sunt numai sensuri giratorii.

  Răspunde
  • vineri, 21 mai 2021 la 08:07
   Permalink

   Adica a fost coada atat de lunga incat a trebuit sa astepte 27 de cicluri ale semaforului pana a reusit sa treaca. Nu e nici prost nici idiot. Doar ca gandul exprimat si perceptia obtinuta poate deruta. In rest nici cu PSD nu mi-e rusine. PSD, care pe vremea lor a lovit chiar in persoanele cu dizabilitati in ceea ce priveste locurile de parcare, eludand legea printr-o HCL eliminandu-le dreptul stabilit prin lege, de a avea un loc de parcare gratuit la domiciliu (locurile alea inchiriate pe bani). HCL in vigoare si astazi. Adica nici PNL-USR+ n-ar arata ca ar dori sa corecteze un abuz, merg mai departe la fel ca predecesorii.

   Răspunde
   • vineri, 21 mai 2021 la 19:02
    Permalink

    Sigur ai o problema.,????!!!! La acelasi semafor a stat de 27 de ori..!!!! Adica coloana de masini a fost foarte mare ;ceia ce se intimpla in tot orasul.

    Răspunde
   • vineri, 21 mai 2021 la 19:07
    Permalink

    Foarte adevarat.Dar cine este vertical .Avem ce am semanat ;adica ce meritam.Cum mama dracului aceasta marioneta de primar sa faca ceva cind el merge cu oamenii lui Mazare si ai lui fagadau ??????

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.