Stroe (PSD): „Guvernul îi OBLIGĂ pe părinți să achite o parte din naveta elevilor!”

Guvernul pune în pericol accesul elevilor la educație, a anunțat joi Asociația Elevilor din Constanța, care a arătat că Executivul tratează cu indiferență solicitările și protestele elevilor, adoptând Ordonanța de Urgență care plafonează decontarea navetei elevilor. Miercuri, 16 iunie, reprezentanții elevilor din țară au organizat proteste la prefecturile din județele Constanța, Vâlcea, Bacău, și Maramureș, respectiv în fața Guvernului, solicitând respingerea OUG-ului.

Între timp, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, transmite faptul că Executivul îi obligă pe părinți să asigure o parte din decontarea transportului elevilor:

După plafonarea alocațiilor pentru copii și refuzul ilegal de a le majora, conform legii, se-alege praful și de ultima fărâmă de protecție socială pentru tineri, gratuitățile pentru elevi. Ministrul Câmpeanu SE FACE că a găsit o soluție, după multe luni de blocaj, dar în realitate e doar (tot) o păcăleală din partea guvenului PNL-USR-PLUȘ. Până acum nu a fost plătită naveta elevilor, din cauza unor neclarităţi legislative care a făcut inaplicabilă decontarea navetei. Legislație pe care tot ei au făcut-o varză. În realitate, Guvernul Cîțu îi obligă pe părinți să achite o parte din cheltuielile de transport. Decizia iresponsabilă a actualei puteri va afecta în mod special familiile cu venituri mici. PSD cere guvernului să renunțe la această decizie aberantă, care va determina creșterea ratei abandonului școlar și le blochează copiilor din familiile sărace șansa și dreptul la educație”, a transmis Felix Stroe.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.