Stroe (PSD), despre legea consumatorului vulnerabil: „NU se va resimți în facturi, banii se duc tot la furnizori, care pot să scumpească încă o dată”

Parlamentarii PSD Constanța, senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci au organizat vineri o conferință de presă la sediul organizației județene. Felix Stroe a abordat legea consumatorului vulnerabil, proaspăt adoptată și, printre altele, a arătat faptul că li s-a permis furnizorilor de utilități să procedeze la debranșări, deși acest lucru era interzis prin lege în pandemie. Dar nu tuturor… Furnizorilor de apă nu, deși au de recuperat sume uriașe – a arătat Stroe, mai ales de la unii agenți economici:

Felix Stroe a amintit faptul că PSD va depune un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie în România. Principiile de bază sunt următoare: plafonarea pentru şase luni a preţului, la o medie pe ultimele şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii.Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, şi o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat. În privința legii consumatorului vulnerabil, Stroe a subliniat faptul că subvenția în cauză nu va fi acordată clientului, ci tot furnizorilor de utilități, care ulterior pot să scumpească din nou serviciile:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Stroe (PSD), despre legea consumatorului vulnerabil: „NU se va resimți în facturi, banii se duc tot la furnizori, care pot să scumpească încă o dată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *