Stroe (PSD), despre geamandurile de pe litoral: „Doar creștinii încalcă regulile de prevenție? Salut inițiativa pe bani mulți a sperietorilor și alte lighioane!”

Şeful DSU, Raed Arafat, a reacționat, marţi, la scandalul geamandurilor cu cruce roşie distribuite pe litoral, spunând pe un ton nervos că „ideea este ucisă” şi că „s-a terminat”. A fost circ mare pe litoral în ultimele zile din cauza acestor geamanduri, iar președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a ironizat la maxim inițiativa:

Nu știu alții cum sunt, dar eu unul salut inițiativa construirii – pe bani mulți! – și amplasării de geamanduri în diverse forme, reprezentând simboluri religioase, sperietori, personaje din filme de groază și SF și alte lighioane. Mai mult, ținând cont de succesul enorm al serialului Stranger Things, inclusiv la copii, propun să se facă și geamanduri cu personajele horror, ca Demogorgonul, monstrul Vecna și chiar cu polițistul ăla ras în cap în închisorile rusești, că arată aiurea… Acum serios vorbind, este o decizie grotescă, la fel cum au fost multe decizii în pandemie, care urmăreau doar să îngrozească populația. Nu așa se face prevenție!? În al doilea rând, inițiativa șefului DSU încalcă legea care specifică clar cum trebuie să arate o geamandură de semnalizare, tocmai pentru ca aceasta să nu accidenteze turiștii în caz de furtună sau de valuri mari. Ca să nu mai vorbim de simbolurile religioase, a căror folosire în alte contexte decât cele originare sunt blasfemiatoare și jignitoare. Propunerea lui Raed Arafat este discriminatorie din perspectiva cultelor religioase, inducând ideea că doar creștinii ar încălca regulile de prevenție?! Să sperăm că nu va veni cu ideea să adauge pe geamanduri și simbolurile celorlalte două mari religii monoteiste!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *