Stroe (PSD), despre coșurile de gunoi ale lui Chițac: „Probabil sunt făcute din duraluminiu sau material pentru rachete”

Primăria Constanța a lansat recent anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora. Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă sau zone de agrement. În urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în propuneri, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără T.V.A. pe produsși 192,50 lei fără T.V.A. pe montare.

Prețul de 3.000 lei pe bucata de coș de gunoi l-a îngrozit pe președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, care consideră că primarul Constanței, Vergil Chițac, efectiv își bate joc de banii constănțenilor:

După ce în campania electorală acuzau Primăria, Consiliul Local și pe edili de risipă, greșeli în gestionarea banului public și alte inițiative, asistăm acum la o serie de măsuri și idei aberante ale noii administrații a municipiului Constanța. Acum o săptămână, Primăria a lansat achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare. A găsit la peste 3.000 (trei mii) de lei bucata, plus vreo 200 montajul pentru fiecare! Probabil sunt făcute din duraluminiu sau material pentru rachete. La nivel european (nu România!) există doar trei producători care confecționează produse ce corespund pretențiilor Municipalității! În total se cumpără coșuri de gunoi de peste un milion de lei. Bună afacere. Mai nou, se vor achiziționa foișoare pentru salvamari, abia după deschiderea sezonului estival. Astă iarnă n-au știut că ar avea nevoie de așa ceva – Constanța și Mamaia sunt stațiuni turistice estivale doar de numai câteva săptămâni… Azi e ultima zi în care se pot depune oferte. Până apar ofertele, dacă se contestă licitația, după desfacerea plicurilor (închise sau întredeschise?), până se confecționează, până se montează, ne apucă toamna. Dar, poate sunt pentru sezonul estival 2022… În Primăria Constanța, petrecerea continuă. Mai sunt de cumpărat alte sute, poate chiar mii de stâlpișori, limitatoare de viteză care rup mașinile în două și poate alte câteva zeci de sensuri unice… Cu condiția să fie eco, puțin folosite și să coste cât trebuie”, a transmis Felix Stroe.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.