Stroe (PSD Constanța), despre modificarea RADICALĂ a certificatului verde: „Utilizarea lui, în funcție de gravitatea pandemiei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, după ședința coaliției PSD-PNL-UDMR, despre ce se va întâmpla cu certificatul verde din Parlament.

Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a spus Marcel Ciolacu.

Astfel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, are misiunea de a rezolva cu noua formă a certificatului verde. În acest sens, a oferit marți o serie de lămuriri președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe:

„Am primit sute de mesaje din partea cetățenilor, referitoare la o posibilă adoptare a Legii Certificatului Verde. După cum știți, am analizat aceste semnale și am respins în Senat o variantă care conținea multe ambiguități și aberații. În acest moment, România are ca ministru al Sănătății un adevărat specialist, dr. Alexandru Rafila, o somitate medicală, care va prezenta în următoarele zile un nou proiect, care să răspundă necesității sale sociale, dar care să aibă și un rol concret în combaterea pandemiei și a urmărilor sale catastrofale. Vor fi modificări radicale la actualul proiect, printre care și utilizarea intermitentă a certificatului în funcție de gravitatea pandemiei, care să ia în calcul anumiți indicatori. Fiecare stat membru al Uniunii Europene are dreptul să adopte o politică de sănătate publică în măsură să răspundă pe de o parte interesului de sănătate publică, iar pe de altă parte trebuie să răspundă și contextului național”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.