Stroe (PSD Constanța): „Am intrat la guvernare pentru a stopa declinul social și economic”

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a transmis faptul că social-democrații au intrat la guvernare pentru a stopa declinul social și economic al dreptei. Potrivit parlamentarului de la malul mării, chiar din prima lună, cetățenii au putut vedea o schimbare profundă a modului de a guverna România:

„Am intrat la guvernare pentru a stopa declinul social și economic resimțit de români, după doi ani de guvernare de dreapta. Chiar din prima lună, cetățenii au putut vedea o schimbare profundă a modului de a guverna România! Știu, mulți nu au răbdare să citească în detaliu tot ce s-a propus și s-a făcut deja, până acum. PSD a impus măsuri care au crescut veniturile la 10 milioane de români, s-a alocat cel mai mare buget la investiții, în special pentru infrastructura de transport, s-a schimbat abordarea în privința pandemiei și a crescut bugetul la sănătății, s-au luat măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri și pentru îmbunătățirea colectării taxelor și se asigură susținerea natalității și a familiilor pentru copii. În plus:

– Creșterea alocațiilor pentru copii, începând cu luna ianuarie. Vor beneficia 3,6 milioane de copii.

– Sprijin pentru pensionarii cu pensii mici pentru a face față creșterii prețurilor și a facturilor. Număr beneficiari-2,5 milioane.

– Majorarea salariilor profesorilor, prima majorare a salariilor din acest sector după înghețarea lor de către Guvernele Cîțu și Orban.

– Răspunderea penală pentru angajatorii evazioniști, care rețin contribuțiile de la angajați, dar nu le virează mai departe la bugetul de stat.

– TVA de 5% pentru energia termică.

– Sprijin pentru compensarea cu 50% din costurile cu energia electrică folosită pentru irigarea terenurilor.

– Acordarea subvențiilor pentru crescătorii de vaci de lapte, de bivolițe și de taurine pentru carne.

– Aprobarea Programul Investițional în domeniul Transporturilor (condiționalitate în PNRR). Programul are două obiective majore:

– finalizarea unui coridor de transport rutier care să lege Constanța de granița de vest și

– modernizarea infrastructurii din Moldova, mult rămasă în urmă față de infrastructura din restul țării.

E mult de citit?! E bine!

Românii trebuie să știe că, dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, aceste măsuri n-ar fi existat astăzi! Românii aveau nevoie de astfel de măsuri și chiar dacă unii nu le-au dorit, PSD și le-a asumat, le-a susținut și le-a făcut posibile tocmai pentru că este o perioadă critică”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *