Stroe (PSD): „Condiționarea desfășurării procesului de învățământ de vaccinarea elevilor și profesorilor este TOTAL GREȘITĂ”

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, transmite vineri faptul că nu este deloc de acord cu condiționarea desfășurării procesului de învățământ de vaccinarea elevilor și profesorilor. O consideră o idee total greșită, iar soluția propusă pentru ministerele Educației și Sănătății este organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor:

Nu sunt deloc de acord cu condiționarea desfășurării procesului de învățământ de vaccinarea elevilor și profesorilor! Este o idee total greșită, prin care elevii nevaccinați ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă/școală. O astfel de soluție este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație! Și ar trebui să iasă definitiv din capul guvernanților! Elevii cu vârsta de până la 12 ani NU au opțiunea vaccinării iar școala în regim online creează segregare, respinsă în mod explicit de Organizația Mondială a Sănătății.Partidul Social Democrat solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.În toate țările europene, testarea elevilor s-a dovedit eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție”, a transmis senatorul Stroe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stroe (PSD): „Condiționarea desfășurării procesului de învățământ de vaccinarea elevilor și profesorilor este TOTAL GREȘITĂ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *