Stroe (PSD): „Am promis creșteri de pensii, creșteri de salarii și creșteri de alocații și ne-am îndeplinit promisiunile făcute”

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a vorbit despre pachetul social al PSD pe care formațiunea s-a angajat să îl ducă la îndeplinire. Zece măsuri sunt integrate în acest pachet, iar Stroe a explicat, printre altele, faptul că mai multe categorii profesionale vor beneficia de măriri salariale, alături de creșterea pensiilor și alocațiilor:

„Este ATÂT DE SIMPLU: vom realiza ceea ce am promis încă din campania electorală și SE POATE REALIZA, prin intrarea la guvernare și votarea bugetului de stat pe 2022!

1) Cresc veniturile pentru copii, pensionari și salariații cu salariul minim, profesori și o parte a personalului medical.

2) Cel mai mare buget de investiții, 90 miliarde lei, cu un plus 20% la Transporturi.

3) Resurse consistente pentru combaterea pandemiei.

Toate măsurile din pachetul social al PSD (creșteri alocații, pensii, sprijin pentru energie etc) au finanțarea asigurată, ceea ce demonstrează că PSD își respectă angajamentele pentru care a intrat la guvernare. Este un buget de echilibrare economică și socială, simultan cu protejarea puterii de cumpărare. Este menit să reducă inflația și să stabilizeze economia în vederea unei creșteri robuste.

Niciuna dintre măsurile sociale nu ar fi existat în buget dacă PSD nu era la guvernare!

Am promis 10 măsuri pentru creșterea nivelului de trai al românilor! Am promis creșteri de pensii, creșteri de salarii, creșteri de alocații și mărirea veniturilor persoanelor din grupurile vulnerabile.

Am promis că ajutăm românii să treacă mai ușor peste povara facturilor mărite și a creșterii prețurilor! Am intrat la guvernare și ne-am îndeplinit promisiunile făcute.

517 miliarde lei cheltuim de la bugetul de stat pentru români și companiile ce produc aici, în România. Pentru menținerea puterii de cumpărare, pentru salarii, pensii, alocații, pentru investiții și susținerea capitalului autohton și a locurilor de muncă precum și pentru a ne lupta cu pandemia.

– Peste 10 milioane de români cu venituri mici și medii vor beneficia de creșterea veniturilor;

– Se majorează alocațiile de stat pentru copii la 600 lei pentru copii cu vârsta până la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copii cu handicap și la 243 lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani;

Cresc salariile pentru profesori și anumite categorii de personal din sănătate

– Indemnizația socială minimă se majorează la 1.000 lei;

Se iau măsuri de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

– 2,5 milioane de pensionari cu venituri mici vor primi un ajutor financiar diferențiat, de până la 1200 lei, în luna ianuarie, pentru a suporta creșterile de prețuri la utilități.

– Punctul de pensie crește cu 10% de la 1 ianuarie 2022;

Am promis Cel mai mare buget de investiții și ne-am respectat angajamentul – Bugetul pe 2022 are un buget alocat investițiilor de 6,7% din PIB, adică aproape 90 miliarde lei!

– Sprijinim capitalul autohton, prin Schema de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale pentru companiile mici, pentru IMM uri;

– Acordăm vouchere de vacanță de 1450 lei pentru a stimula turismul din România;

– Am promis că ajutăm companiile românești – am prins în buget ajutor de la stat pentruTAROM și pentru CFR Călători, pentru a compensa pierderile din cauza crizei Covid;

– Am alocat 20% în plus la Infrastructura de transport. Se finanțează:

o Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunile 1, 2,3, 4 si 5

o Autostrada Lugoj – Deva (sector Dumbrava-Deva)

o Autostrada Nădășelu – Suplacu de Barcău – Borş, inclusiv legătura Centura Oradea – Autostrada A3 (Biharia),

o Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş,

o Autostrada de Centura Sud a municipiului Bucureşti, inclusiv intervenţiile privind Centura existentă

o Autostrada de Centura Nord a municipiului Bucureşti,

o Drum expres Craiova – Piteşti,

o Drum expres Brăila – Galaţi,

o Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila,

o Autostrada Ploiești – Buzău.

Vom demonstra că se poate!”, a transmis senatorul Stroe.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.