Stroe (PSD) a luat foc după ce primarul Chițac l-a MINȚIT pe Rafila (Sănătate): „Este IMPARDONABIL! Discut cu ministrul pentru ieșirea din impas”

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pare condamnat. Primarul Vergil Chițac nu are nici o soluție, nici entitatea modulară – obligatorie și asumată până la 31 decembrie 2021, nici cele trei termene de redeschidere nerespectate, iar acum avem o expertiză ținută în secret – dezvăluită de TOMIS NEWS – care are o singură concluzie: demolarea clădirii. În toată această perioadă, edilul Constanței l-a mințit constant pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la stadiul real al demersurilor sau, mai degrabă, a absenței acestora. Ministrul ne-a confirmat recent faptul că habar nu avea de existența acestui raport și consideră că situația actuală nu mai poate continua.

În acest sens, a cedat cu nervii și colegul de partid al lui Rafila, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, care consideră faptul că este impardonabil ca ministrul să fie… mințit. Stroe a mai transmis că trebuie ieșit de urgență din acest impas:

De la tragicul incendiu care a afectat și, în ultimă instanță, a închis (tot mai sperăm că provizoriu) Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, nu a existat nici măcar o zi în care să nu ne alăturăm demersurilor necesare reabilitării acestei importante și necesare instituții de sănătate din județul Constanța. Demersurile ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au fost permanente, încercând să afle de la autoritățile locale – în subordinea cărora se află unitatea spitalicească – ce măsuri urgente au fost întreprinse. Împreună cu dl. ministru, am căutat în această perioadă soluții, apreciind că mai mulți medici, dar și parlamentari constănțeni, de la mai multe formațiuni politice, au făcut demersuri pentru a afla mai multe detalii și, în măsura posibilităților și atribuțiilor, să pună umărul la remedierea acestei grave situații.Din păcate, afăm că atât nouă, cât mai ales ministrului Sănătății i-au fost ascunse o serie de detalii esențiale. În primul rând, motivele reale pentru care lucrările de reabilitare nu sunt nici acum demarate. Apoi, un raport de expertiză, solicitat și aflat în posesia conducerii municipalității Constanța, a cărui concluzie este… demolarea clădirii!? Încă din luna decembrie! Prin urmare, pe 11 ianuarie, cu prilejul vizitei ministrului Alexandru Rafila, acest aspect a fost trecut în mod impardonabil sub tăcere. „Ministerului Sănătății NU i-a fost adus la cunoștință Raportul de expertiză tehnică – Clădire de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța nu a transmis Ministerul Sănătății nicio solicitare de alocare de prevederi bugetare pentru cheltuieli de natura investițiilor”, au precizat reprezentanții ministerului. Așa ceva este impardonabil. Dincolo de interpelări parlamentare, am discutat cu ministrul Sănătății pentru ca, în zilele următoare, o soluție practică să fie adoptată, pentru ieșirea din acest impas inadmisibil!”, a transmis senatorul Stroe.

Amintim faptul că sâmbătă, 26 martie, de la 12:00, la Primăria Constanța, va avea loc un protest pentru redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *