Streinu-Cercel, candidat PSD: „Vom scăpa de pandemie, dar nu știu câți dintre noi. Am scris legislație pe genunchi, a ieșit cu erori…”

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, candidează din partea PSD la alegerile parlamentare, a anunțat, duminică, liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Streinu-Cercel va candida în București. În timpul stării de urgență, de numele lui Cercel s-a legat controversatul plan cu privire la măsurile ce ar trebui luate pentru combatarea epidemiei de coronavirus și care a inclus măsuri economice specifice, deși nu aparțin domeniului său de activitate. La conferința de presă de duminică, Cercel a precizat că va transforma acest program într-o lege:

Mă bucur că v-a revenit memoria… Planul Vacanța Mare este un plan cât se poate de bine creionat. Nu se pune problema de izolare, așa, luat de acasă și plantat undeva… S-a pus problema ca în familiile care sunt stratificate copii mici, adulți și persoane în vârstă, pentru ca persoanele în vârstă să poată fi protejate și să nu intre în contact cu cei care se duc sau, mă rog, nu se duc la școală și pot să aducă virusul și dacă ne dorim, îi iubim, doar pretindem, că nu mergem cu masca pe stradă, nu ne spălăm cum trebuie pe mâini. Cel puțin membrii familiei noastre să fie sănătoși. (…) Masca vă apără, nu este dușmanul. Vă salvează viața. Programul este cât se poate de corect. (…) Vacanța Mare se va transforma într-un cadru legislativ, într-o lege și nu se va chema așa. (…) Eu nu am spus niciodată că vrem să izolăm. Am spus că trebuie să dăm o șansă să ferim de infecție. Cum face familia… deja este problema lor. Eu le dau sfatul, dacă pot, să-i ducă într-o locație. Mama mea a stat izolată în apartamentul ei, ne-am dus la ușă, am lăsat, am sunat, am plecat, vorbim la telefon, că de-aia avem tehnologie. Cine-și iubește părinții să-i izoleze, să-i ferească de îmbolnăvire”, a spus Cercel.

Referitor la proiectele sale în Parlament, Adrian Streinu-Cercel a subliniat că vor fi foarte multe care ne vor ajuta în condiții de pandemie, întrucât am scris legislație pe genunchi, care a ieșit cu erori, pentru că așa au fost vremurile. De asemenea, Cercel a mai arătat de coronavirus am putea să scăpăm abia în… 2023:

Voi încerca să creionez foarte multe cadre legislative care să ne ajute în condiții de pandemie. Pandemia ne-a găsit total descoperiți. Când am spus că nu avem legislație pentru carantină, nu s-a auzit. Au trecut câteva luni de zile. Deci… nu trebuie să se mai întâmple așa ceva. Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranță. Câți dintre noi, nu știu să spun… dar, vom scăpa de ea. Vor veni generațiile care trebuie și ele protejate și să știe din timp ce au de făcut. Noi am scris legislația pe genunchi, că așa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieșit… important este că acum avem ce să utilizăm și trebuie pus în practică. Pe urmă, le schimbăm, evident… (…) De la o persoană infectată în decurs de 4 zile, alte 4 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 9 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate. Puteți să faceți un calcul simplu să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Ca atare, fiind un virus cu răspândire relativ lentă, nu cu transmitere rapidă de 95% ca virusul rujeolos. Pentru coronavirus nu funcționează sistemul de protecție la nivel de turmă. Ca atare, se va întinde pe circa doi ani de zile. În 2023 s-ar putea să respirăm ușurat”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a fost deja cooptat de PSD pentru parlamentare si va deschide, cel mai probabil, lista la Camera Deputaților în București.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *