Spread the love

În februarie 2015, 20 membri fondatori s-au alăturat s-au alăturat asociaţiei „Comunităţile Locale Riverane Dunării”, formaţiune destinată atragerii de fonduri europene pentru proiecte cu valoare adăugată în cadrul celor patru piloni strategici ai Strategiei Dunării şi celor 11 arii prioritare de intervenţie. Fostul primar de la Hârșova, Tudor Nădrag, se alăturase atunci la „prima strigare”, iar din cei 20 de membri fondatori fac parte opt localităţi din România şi 12 universităţi şi institute, inclusiv Academia Română, prin Centrul de Biodiversitate din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice.

Pe lângă Hârșova, se mai regăsesc în asociaţie Feteşti, Topalu, Ghindăreşti, Năvodari sau Calafat. Asociaţia a avut lansarea oficială la 27 noiembrie 2014, în Salonul de Onoare al Muzeului Naţional Cotroceni, însă a fost constituită oficial marţi, 24 februarie 2015.

Vineri, la Constanța, a avut loc o ședință de lucru a acestei asociații, conferința fiind organizată la sediul Universității Maritime Constanța și la care a participat și președintele PRU Constanța, avocatul și ecologistul Dumitru Bădrăgan.

„Scopul asociației este de a întocmi proiecte fiabile și de a accesa fonduri. Pentru finanțare sunt prevăzute proiectele ecologice, de mediu, pentru că vrem să avem localităţi curate. (…) Au fost secretari de stat, mai mulți primari din județele riverine Dunării, printre care mai mulți din Tulcea, cel din Corabia, dar nu a fost nici unul din Constanța. Vor urma și alte întâlniri de lucru pentru ca proiectele să fie puse la punct”, a spus avocatul Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *