STRATEGIA DE TURISM a județului Constanța 2019 – 2028, ADOPTATĂ în Consiliul Județean

Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Turismului în județul Constanța pentru o perioadă de zece ani, respectiv 2019 – 2028, a fost amplu dezbătută în spațiul public în ultima perioadă. Liberalii au criticat proiectul îndelung, însă, joi, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului Județean acesta a fost adoptat fără scandal.

Strategia are menirea „de a revitaliza sectorul turistic la nivelul întregului județ în scopul creării unei destinații turistice pentru 365 de zile pe an, durabilă și competitivă la nivel național și internațional”. Potrivit proiectului, se propune un set de direcții care să orienteze eforturile de valorificare prin turism durabil a unei destinații de top la nivel național și care „să îndrume factorii interesați în consolidarea și creșterea competivității acestei destinații turistice cu tradiție îndelungată”.

Pentru elaborarea Strategiei de Turism s-a alocat de către Consiliul Județean Constanța suma de 130.000 lei, documentația fiind finalizată la 31 august a.c. și au fost consultate primăriile din județ, asociațiile patronale din domeniul turismului, agenții de turism, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Universitatea „Ovidius”, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, aeroportul internațional „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța ș.a.md. Studiul este „un ghid de dezvoltare turistică durabilă a destinației, care să îndrume factorii interesați în consolidarea și creșterea competivității acestei destinații turistice cu tradiție îndelungată.

CITEȘTE ȘI:

Coagularea stakeholder-ilor relevanți și asumarea de către aceștia a anumitor acțiuni din cadrul Strategiei, în vederea dezvoltării și promovării unitare a turismului la nivel județean este un alt obiectiv care s-a avut în vedere la elaborarea documentației programatice”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de hotărâre inițiat de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Turismului în județul Constanța pentru o perioadă de zece ani, respectiv 2019 – 2028, a fost adoptat, joi, în ședința Consiliului Județean Constanța, cu 19 voturi pentru și 16 abțineri.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *