Stocurile sanitare, aproape de ZERO. Orban calmează populația: „Vom dezvolta capacități de producție”

Premierul Ludovic Orban a susținut, joi, de la 10:00, o conferință din izolare de la Vila Lac 1. Orban a anunțat măsurile luate în ședința de guvern de aseară, care a durat mai bine de nouă ore și s-a întins până la ora 3:00 dimineața. Premierul a subliniat faptul că stocurile existente prin lege care ar fi trebuit asigurate erau zero și că, în acest context, se vor dezvolta capacități de producție în România.

„Păstrăm aceeași mobilizare și suntem pregătiți să luăm orice măsuri pentru protejarea populației. Am solicitat ministrului Sănătății și celorlalți implicați o mobilizare și mai bună – întărirea capacității DSP-urilor. Am găsit Direcțiile aproape în moarte clinică – un număr foarte mic de angajați și am dispus măsuri – angajarea de personal, fie rezidenți, fie medici din rețeaua școlară, personal din alte entități – de la casele județene de sănătate, medici din spitalele care nu sunt în prima linie a bătăliei, am crescut numărul de epidemiologi. (…) Suntem angajați într-un efort pentru obținerea de materiale de protecție, echipamente. Stocurile existente prin lege care ar fi trebuit asigurate erau zero! Practic, a trebuit să ne descurcăm, să facem față unei situații și să facem achiziții pentru a compensa absența stocurilor. Avem în momentul de față contracte semnate, au început să vină diferite categorii de produse și vom prelua în fabricație de companii românești aceste produse extrem de căutate, a crescut enorm cererea și toate statele sunt implicate în achiziționare. Ca atare, folosim penuria de la anumite produse pentru a dezvolta capacități de producție în România”, a spus Ludovic Orban.

Similare:

Parlamentul a ADOPTAT, în formulă inedită, STAREA DE URGENȚĂ decretată de Klaus Iohannis

Codul Penal, modificat de Guvern: PEDEPSE mai MARI pentru zădărnicirea combaterii bolilor! DOSAR PENAL pentru „omisiunea de a oferi date”

Orban a suplimentat bugetele Ministerului Sănătății și al Afacerilor Interne. Măsuri pentru angajatori și angajați: „Garantăm CREDITE pentru IMM-uri și asigurăm șomajul tehnic”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *