Stimulent pregătit de Guvern: Primești 100 de lei dacă te vaccinezi

În coaliția de guvernare s-a stabilit, de principiu, că românii vor fi încurajați să se vaccineze prin metoda „biciul și zăhărelul”, pentru a preveni un val 4 care să copleșească spitalele și să facă secțiile ATI neîncăpătoare. Pe de-o parte, românii vor primi „stimulente” financiare ca să se vaccineze. Premiile nu vor fi efectiv în bani, ci sub formă de vouchere sau tichete valorice. Pe de altă parte, anumite activități vor fi permise doar pentru persoanele vaccinate, de exemplu accesul la mall în weekend. Surse guvernamentale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că una din măsurile pe care s-a bătut palma la guvernare și urmează să fie anunțată în curând este aprobarea de către Guvern a acordării de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus, în şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi acordarea unei recompense pentru cei care se imunizează, dar şi restrictive pentru cei nevaccinaţi – testarea obligatorie a personalului medico-sanitar şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale. Ea a precizat că aceste propuneri urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri, întrebat despre stimulentele avute în vedere pentru încurajarea campaniei de vaccinare, precum bonuri valorice sau loterii cu premii pentru cei care se vaccinează, că în cazul în care specialiştii consideră că astfel de măsuri ar ajuta, atunci Executivul poate decide să le aprobe. „Pe partea cealaltă eu nu aş spune măsuri restrictive, dacă vorbim de personalul medical care trebuie testat, dacă nu s-a vaccinat”, a adăugat prim-ministrul care a precizat că mai întâi vrea să vadă şi să studieze în detaliu aceste propuneri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Stimulent pregătit de Guvern: Primești 100 de lei dacă te vaccinezi

 • joi, 29 iulie 2021 la 06:36
  Permalink

  Cenzură ordinară. Javrelor de la Tomis News ați șters mesajul. Vă șterg și eu din memoria calculatorului !

  Răspunde
 • joi, 29 iulie 2021 la 06:20
  Permalink

  Discriminare pe față. Pentru ce trebuie să primească 100 lei ca să se vaccineze ?.
  Persoanele respective au cumva 3 kkooaiie sau 3 țțââțee să primească
  100 de lei din banii noștri pentru a se vaccina ?. Nu e mai corect ca cei care
  refuză să se vaccineze, în cazul că se îmbolnăvesc de COVID-19 să nu fie
  primiți la ATI în spitalele de stat. Să se ducă la privat. Capisci ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.