Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Polițiștii locali cer constănțenilor să sprijine campania: „Spunem STOP cerșetoriei!“

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“! Este este o replică celebră din filmul românesc „Filantropica“ și care a fost adaptată cu succes în viața reală de zecile de cerșetori. Aceștia profită de multe ori de mila oamenilor, care le oferă bani și le încurajează astfel practica. De aceea, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

Astfel, duminică, 6 mai, polițiștii locali cu atribuții în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice au organizat și desfășurat o acțiune, fiind depistate mai multe persoane care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, în zonele adiacente a 23 lăcașuri de cult: Biserica SF Ilie, Biserica Biserica Tuturor Sfinților, Biserica Sfântul Ierarh Spiridon, Biserica Sf.Maria, Biserica Sf.Nectarie, Biserica Sf.Ierarh Alexandru, Biserica Adventistă Constanța Speranța, Biserica Sfântul Vasile cel Mare, Biserica Sfântul Nicolae, Geamia, Biserica Izvorul Tămăduirii, Biserica Trei Ierarhi, Biserica Antonie cel Mare, Biserica Haralambie, Catedrala Ortodoxă Arhiepiscopală, Biserica Adormirea Maicii Domnului I, Biserica Adormirea Maicii Domnului 2, Biserica Sfântul Anton, Biserica Adventistă Viile Noi, Biserica Sf.Gheorghe, Biserica Sf.Arh.Mihail și Gavril, Biserica Greacă Schimbarea la Față, Biserica Capela Militară.

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de amenzi la Constanța: Polițiștii Locali au aplicat peste 1.100 de sancțiuni în numai câteva zile!

Echipajele poliției locale au aplicat 18 sancțiuni contravenționale (13 pentru apelarea la mila publicului și 5 pentru încălcarea normelor de curățenie) în valoare totală de 3.200 lei, dispunându-se și șapte sancțiuni complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie (107 lei).

„Rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locale CONSTANȚA: SPUNE STOP CERȘETORIEI!. Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Ce ziceți? Spunem STOP cerșetoriei?“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

2 comentarii la „Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Polițiștii locali cer constănțenilor să sprijine campania: „Spunem STOP cerșetoriei!“

 • luni, 7 mai 2018 la 17:19
  Permalink

  In ziua de astăzi este atât de simplu si de ușor, fără sa-ți dai seama, sa ajungi in situația de a cerși un colț de pâine sau un bănuț. Nivelul de sărăcie este la cote mult mai mari decât înainte de ‘89. Nu spun ca printre cerșetori exista si oameni care ar putea munci. Însă majoritatea dintre ei nu au de nici unele. Ca sa ajungi sa cerșești trebuie sa ajungi la un anumit nivel de disperare, să-ți pierzi respectul de sine si sa nu te mai intereseze ce gândește si ce vorbește lumea despre tine. Cred ca prea puțin ține de morala pasul spre cerșetorie. Avem o mulțime de exemple pe fb sau alte platforme online de oameni care odată au fost ,,cineva” si din varii motive au ajuns pe strada. Au ajuns sa cerseasca pentru a prinde ziua de mâine. E mult mai nedemn decât o ,,mica furăciune”. Si totuși ei aleg sa își încerce asa si ultima șansa la viața. Nu dau doi bani pe acțiunile poliției pentru ca știu ce fel de oameni lucrează acolo. Singura motivator a grăsanilor slinoși este salariul. Aceeași slinoși care confisca 5 legături de pătrunjel si 3 de ceapa de la o băbuță cocoșată de vârstă, și de la care, cu o ora in urma a cumpărat si nevasta lui doua legături, să-i pună grasului in ciorba când o veni seara de la muncă. Cred ca avem nevoie de mai multă toleranță față de semenii noștri mai puțin norocoși!

  Răspunde
  • miercuri, 9 mai 2018 la 08:06
   Permalink

   Ia-i acasa , samariteanule! Da-le ce le trebuie si,în opinia ta, nu vor mai fi pe strada.Nici eu nu dau o para pe ce debitezi.

   Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *