STENOGRAME SCANDAL în ședința PNL: „Dacă vrem Dezvoltare sau Transporturi, o să ne coste Energia, Educația sau MAE. Dăm Justiția la UDMR, trebuie să luăm Ministerul Dezvoltării!”

S-au dus lupte grele în PNL, după ce liberalii și-au dat seama că nu pot avea toate ministerele importante, ba, dimpotrivă, vor trebui să renunțe la unele cu mulți bani. În ședința BEX de vineri seara, liberalii se ceartă între ei, în timp ce Florin Cîțu a încercat să le explice poziția reală din care PNL negociază cu PSD.

Din ce înțeleg, vrem Transporturi sau Dezvoltare. Că sa iei unul din astea, te costa. Nu suntem în situație favorabilă. Dacă noi ne așteptăm să luăm fără să ne coste, ne înșelăm. Trebui să înțelegem că azi am ajuns aici și dacă vrem unul din două, ne costa ori Energia, ori MAE, ori Educația. Dacă avem 7 ministere, ne putem trezi cu 5. Ei sunt le poziții de forță, zic: ”voi dați premierul, noi dăm restul”. Văd că toată lumea renunță la Finante, deși asta ne va costa când facem bugetul.”, le-a spus Florin Cîțu subalternilor săi din PNL, conform informațiilor pe care stiripesurse.ro le are din ședința BEX.

A fost tensiune maximă la ședința PNL, după ce negocierile cu PSD au fost sistate, pentru moment! Liberalii s-au strânsă într-o reuniune a Biroului Executiv, unde se încearcă o detensionare a relațiilor din negocieri, însă subordonații lui Florin Cîțu au început să ridice tonul. Primul care a început să îl critice pe noul șef  a fost chiar Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL l-a criticat pe Cîțu pentru că l-a ales pe Marcel Ciolacu pentru formarea unei noi coaliții de guvernare.

Florin Roman a anunțat că UDMR este gata să facă o „concesie” și să cedeze Ministerul Tineretului și Sportului. „Trebuie să ne gândim și la țara asta. UDMR este dispus să cedeze Ministerul Tineretului și Sportului!”, a uimit Roman prin intervenția sa.

Alin Nica le-a spus colegilor că miza PNL în raportul cu UDMR este să le ia Ministerul Dezvoltării. „Este principalul minister pe care trebuie să îl obținem. Putem da Finanțele celor de la UDMR!”, a spus Nica.

Replica a venit rapid de la președintele Florin Cîțu: „Poate le dai tu Justiția!”, a spus acesta, mai ales că el a ținut cu tot dinadinsul ca PNL să dețină nu doar postul de premier, ci și pe cel de ministru de Finanțe.

Alina Gorghiu a intervenit și ea. „Vom avea degeaba Ministerul Justiției, dacă nu reușim să păstram în program desființarea SIIJ cu un angajament real de desființare.”, a spus Gorghiu, despre care s-a vehiculat că ar putea face parte dintr-un viitor guvern chiar la Justiție.

Discuțiile pentru o coaliție s-au sistat, iar liberalii au convocat o ședință urgență a Biroului Executiv, prezidată de Florin Cîțu. Rareș Bogdan, de la înălțimea funcției sale de prim-vicepreședinte, l-a mitraliat pe Marcel Ciolacu. „Ciolacu s-a trezit apărător în piață la Buzău, între PNL și UDMR”, a strigat liderul PNL.

Europarlamentarul liberal le-a spus colegilor că el s-a bătut cu Liviu Dragnea și că nu îi va permite lui Ciolacu „să își bată joc de noi și de Administrația Prezidențială”.

Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, i-a ținut isonul colegului său. „Nu pot sta în genunchi în fața PSD!”, a spus Pârvulescu în cea mai tensionată ședință liberală de la preluarea mandatului de către Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *