Stelian Ion: „Varianta înființării unei alte structuri în locul SIIJ NU va fi acceptată la nivel european!”

Stelian Ion, fost ministru al Justiției susține că varianta înființării unei alte structuri în locul SIIJ nu va fi acceptată la nivel european. Fostul ministru USR insistă asupra revenirii competenței de anchetare a magistraților la DNA, structură de parchet care a comis în perioada 2014-2018 numeroase abuzuri asupra judecătorilor și procurorilor, documentate și certificate de CSM, garantul constituțional al independenței justiției.

Monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR nu vrea să desființeze SIIJ! Cică o vor desființa până la sfârșitul lunii martie 2022. Asta în condițiile în care proiectul este la vot final în Senat, cameră decizională. Într-o săptămână poate fi desființată dacă ar fi voință politică. Mai mult decât atât, această coaliție contra naturii propune înființarea unei alte structuri în locul SIIJ. Or, tocmai aici e problema! Nu trebuie să existe nicio structură unică la nivel național care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați, pentru că o astfel de structură ar știrbi inclusiv competența DNA și a DIICOT. Desființarea SIIJ e cel mai simplu lucru de realizat. Repet, lipsește voința politică. După desființare, dosarele trebuie să fie preluate de DNA, DIICOT, Parchetul General sau parchetele de pe lângă curțile de apel, în funcție de competența după materie. Nimic mai simplu! Avem undă verde din partea Comisiei de la Veneția, a Comisiei Europene, doar că gașca PSD-UDMR-PNL refuză normalitatea și își dorește cu ardoare să ciopârțească din competențele DNA și DIICOT. Iohannis și gașca toxică vor să pună batista pe țambal! Vor avea de suferit magistrații și oamenii care așteaptă dreptatea în justiție. Militarul Ciucă, candidatul pentru funcția de premier, este clar că nu știe ce vorbește: vorbește despre directiva CJUE (!?) și despre…. cum îi spune? MCV, îi șoptește jurnalistul. Comisia Europeană nu poate accepta o astfel de structură unică, parastructură, ultrastructură, oricum s-ar numi, care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați. Oamenii aștia din coaliția preferată de președintele Iohannis habar nu au ce vorbesc și nu dau doi bani pe justiție. E atât de clar! Cine a negociat capitolul de justiție? Rareș Bogdan, ministrul apărării, ministrul transporturilor, de interne, marcel, dorel, cine?”, a transmis Stelian Ion.

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în urma negocierilor pentru programul de guvernare s-a stabilit ca Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie desfiinţată până la data de 31 martie 2022 şi înlocuită de o altă structură.

S-a închis şi capitolul Justiţie. Până la 31 martie, SIIJ va fi desfiinţată şi, ulterior, se va înfiinţa o structură care să se ocupe de probleme, o structură care să poată să respecte directiva CJUE şi MCV”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că negocierile vor continua între PNL-PSD-UDMR. „A fost o decizie care s-a luat în consens, împreună cu toţi membrii care au participat astăzi la negocieri, de la toate formaţiunile politice. (…) Urmează ca duminică să ne revedem, să continuăm negocierile pe celelalte capitole, astfel încât mâine seară să închidem”, a mai spus acesta.

Luni, 22 noiembrie, la ora 12.00, cele trei partide, PSD, PNL și UDMR, vor merge la Cotroceni cu propunerea comună de premier.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.