Spread the love

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, solicită, marți, premierului României Ludovic Orban și ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să dispună blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile.

Potrivit lui Stelian Ion, după acest interval, măsura poate fi prelungită sau înlăturată, în funcție de rezultat. În acest interval trebuie luate măsuri guvernamentale suplimentare pentru sprijinirea firmelor și a angajaților afectați. De asemenea, interacțiunile sociale care nu sunt absolut necesare trebuie blocate acum.

În cazul în care Guvernul României nu ia această măsură de urgență, Stelian Ion îi solicită domnului prefect George Niculescu să dispună măsuri restrictive ferme la nivelul județului Constanța, întrucât „avem aici foarte multe persoane în carantină venite din zonele roșii și trebuie să fim cu atât mai precauți”.

„În această perioadă trebuie să rămână active doar activitățile strict necesare: domeniul energetic, telecomunicațiile, serviciile de utilități publice, unitățile care realizează alimentația publică, unitățile sanitare, farmaciile și celelalte unități/instituții care lucrează în regim de foc continuu. Restul trebuie să-și suspende activitatea. Circulația trebuie restricționată, astfel încât să ieșim din casă doar pentru urgențe. Măsurile graduale nu au dat roade. Până acum, România nu a fost capabilă să efectueze suficiente testări pentru a avea o imagine clară asupra transmiterii virusului, iar sistemul nostru medical nu este pregătit pentru așa ceva. De aceea trebuie să compensăm aceste lipsuri cu măsura distanțării sociale severe. (…) Virusul nu alege în funcție de țară, cetățenie sau naționalitate. Cu cât interacțiunea socială e mai amplă, cu atât virusul se răspândește mai rapid. Știm deja acest lucru. Neasumarea suspendării totale a activităților care nu sunt absolut necesare din teama de a lua măsuri nepopulare ne expune pe toți unui risc major. O blocare totală a activității dispusă acum ne poate da o gură de oxigen și le poate oferi medicilor un răgaz pentru a-i putea trata pe cei aflați deja în suferință”, a transmis deputatul Stelian Ion.

Pe același subiect:

USR Constanța îl trage de mânecă pe ministrul Vela: „Un hotel din Mamaia este al… MAI!”

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

USR propune schimbarea voucherelor de vacanță în vouchere de sănătate. Stelian Ion: „Operatorii din turism ar trebui să ajute în perioada asta, în care toți depunem eforturi”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *