Stelian Ion (USR – PLUS): „Dacă am face alianță doar cu PMP, avem șanse să îl batem pe Decebal Făgădău!”

Candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Constanța la alegerile locale din acest an, Stelian Ion, a declarat marți seară că formațiunea politică pe care o reprezintă a ridicat steagul unificării dreptei la malul mării. Deputatul constănțean a arătat în cadrul unei emisiuni televizate că își dorește o alianță cu PNL, pentru câștigarea la pas a Primăriei și Consiliului Județean, însă nu va aștepta un răspuns din partea liberalilor… la infinit. De altfel, liberalii constănțeni au transmis recent (din nou) că USR-iștii nu ar dori o alianță. În acest sens, Stelian Ion a explicat că nu dorește să ignore celelalte forțe politice și dorește să le atragă în această presupusă alianță, chiar și fără PNL.

„Ne-am întâlnit cu președintele PNL Bogdan Huțucă, rămâne să mai avem o întâlnire probabil săptămâna viitoare. Lucrurile nu sunt închise în privința negocierii. Noi ne dorim o alianță mare de dreapta, care să includă PNL, fără discuție. Însă, în același timp, nu putem sta pe loc, e nevoie de inițiativă și am considerat că e important să discutăm cu toate celelalte forțe. Mi se pare că nu e potrivită o atitudine arogantă față de forțele politice mai mici și de aceea am invitat la masa discuțiilor și țărăniștii – reprezentați de Tudorel Chesoi, am invitat ecologiștii – reprezentați la Constanța într-o filială nou înființată, am invitat și pe cei din AUR – partid nou înființat care va participa la alegerile locale; PMP este, de asemenea, invitat la această construcție, este un partid important, de dreapta și la nivel național are o contribuție și un rol care nu poate fi ignorat. Este important să ajungem la un numitor comun și cu PMP în Constanța. De asemenea, am discutat cu Anton Antoniadis, din partea Uniunii Elene din România – sunt foarte mulți greci în această zonă, dar domnia sa are idei foarte interesante cu care am rezonat și cred că putem ajunge la o construcție comună. Și-a exprimat această opțiune (de a candida – n.r.), cu siguranță vom discuta și acest aspect, pentru a găsi formula astfel încât toți care ne așezăm la aceste negocieri să ne aducem contribuția pe cât se poate de mult”, a spus Stelian Ion.

Potrivit candidatului USR-PLUS, dacă în final nu se va ajunge la o alianță cu PNL înaintea alegerilor locale, o coalizare cu PMP și celelalte forțe politice ar fi suficiente și pentru câștigarea Primăriei dar ar reprezenta și o clară tendință de unificare.

„Nu ascund faptul că în această perioadă efectuăm un sondaj și suntem practic trei candidați cu șanse reale – primarul Decebal Făgădău, care are avantajul funcției și se folosește de banul public pentru a-și face campanie, face tot felul de lucrări, încercând să îngrașe porcul în Ajun, nu cred că va mai păcăli pe nimeni. (…) Ceilalți candidați cu șanse am fi eu și Vergil Chițac. Acestea sunt variantele, cu fluctuații de procentaje între noi, dar cu șanse reale toți trei. Căutăm o formulă astfel încât să câștigăm și în județul Constanța, dar mai ales în municipiu. (…) Dacă nu se va ajunge la o alianță cu PNL, cu siguranță se va ajunge la o alianță, cu PMP, cu ecologiștii, cu celelalte forțe, mai sunt și independenți. Putem ajunge la un compromis politic pozitiv astfel încât să câștigăm Primăria Constanța. Indiferent dacă se va face o alianță mare sau nu cu PNL, va fi totuși o tendință de unificare. Oricum, după alegeri, se va face o astfel de coaliție. Dacă am face o alianță doar cu PMP, avem șanse să îl batem pe Decebal Făgădău și asta ne motivează foarte mult să ne prezentăm oferta noastră, o variantă pe care constănțenii nu au mai avut-o”, a mai spus Stelian Ion.

Până în prezent, se vor duela pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent) și Mohammad Murad (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *