Stelian Ion (USR): „Parlamentul a mimat că vrea să elimine pensiile speciale. Liberalii au luat o măsură care afectează independența Justiției”

Dezbaterile finale de marți din Camera Deputaților privind desființarea pensiilor speciale au debutat, după ora 14:00, cu acuzații între… toate partidele politice. 

La votul final, s-au înregistrat 247 de voturi pentru și 21 de abțineri

CITEȘTE ȘI:

După toată agitația zilei, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, și-a exprimat… completa dezamăgire:

„Astăzi Parlamentul a mimat că vrea să elimine pensiile speciale. Este an electoral și ipocrizia politicienilor atinge cote maxime. Proiectul votat astăzi este vădit neconstituțional pentru că încalcă deciziile CCR nr. 873/2010 și 20/2000 care arată clar că pensiile de serviciu ale magistraților nu pot fi eliminate. În privința asta nu există niciun fel de nuanță. Pentru a salva proiectul de lege am susținut un amendament prin care am propus plafonarea pensiilor magistraților la nivelul salariului net din ultima lună de activitate. Singurii care au spus clar că susțin amendamentul nostru au fost reprezentanții minorităților naționale, însă, printr-un abuz incalificabil, președintele de ședință Marcel Ciolacu nici măcar nu a mai supus la vot acest amendament. Eu nu am putut participa la aceasta farsă, votând o lege cu convingerea că e vădit neconstituțională. Dacă pesediștii au o problemă mare cu justiția pentru că au vrut o justiție obedientă care s-a încăpățânat să nu se supună, iar acum gestul pare o răzbunare, pe colegii din PNL nu îi mai înțeleg. Au folosit tema independenței justiției de la OUG 13 încoace, însă acum au luat o masură care afectează independența justiției. În același timp, au menținut pensiile speciale ale militarilor și polițiștilor, dintr-un calcul pur electoral. Românii care s-au bucurat astăzi trebuie să înțeleagă că au fost trași pe sfoară încă o dată și că legea asta nu va intra în vigoare pentru că va fi declarată neconstituțională. A fost doar un exercițiu de imagine de prost gust”, a transmis deputatul Stelian Ion.

După votul final de marți, au fost eliminate pensiile speciale doar pentru parlamentari, judecători, procurori, foștii președinți ai României, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, judecătorii CCR, membrii Curții de Conturi, Avocatul Poporului, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic și consular, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice, personalul  aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *