Stelian Ion (USR): „Nu concep 2020 cu PSD la Primăria Constanța! O să fac tot ce pot ca să nu se ajungă la așa ceva…”

2020 ne bate la ușă, iar ca scurt bilanț pentru anul care trece deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, arată faptul că cel mai mare obiectiv al său în noul an este câștigarea Primăriei Constanța. Candidat la alegerile locale din 2020, Stelian Ion consideră că realizările sale din Parlament, în special cele din acest an, îl recomandă pentru fotoliul de primar al Constanței.

„Pentru 2020, așteptarea e legată de Primăria Constanța. Trebuie să scăpăm de PSD și îmi doresc să câștigăm cât mai multe locuri de consilieri și, evident, postul de primar. În privința 2019, ca dezamăgiri personale – nu am apucat să răspund tuturor care mi-au trimis mesaje de-a lungul timpului, am câteva restanțe și o să mă ocup de asta pe final. În privința împlinirilor, cred că lupta pe care am dus-o în Parlament și care s-a finalizat cu picarea modificărilor la Codul penal și de procedură penală sunt cele mai importante în plan personal. Dacă treceau modificările, era foarte grav. Sunt multe de făcut pe viitor… Mă bucură (desființarea SIIJ – n.r.) doar că memorandumul este o declarație politică, trebuie văzut negru pe alb proiectul. Până nu văd Ordonanța, legea, actul normativ prin care se desființează Secția asta sunt sceptic. Declarații am văzut cu zecile… Mai este o chestiune: ministrul Justiției a spus că va colabora cu noi, ne invită să gândim împreună niște proiecte. Până acum sunt convins că nu a avut timpul necesar pentru treaba asta. Am reușit să ne întâlnim o singură dată, dar legat de Secție trebuie văzut ce punem în loc și cum așezăm competențele. Magistrații nu sunt feriți de răspundere și nu trebuie să fie, nu asta e ideea, ci trebuie să vedem cine va face mai departe anchetele: DNA pe corupție, DIICOT sau Parchetul General de alte competențe ș.a.m.d. Să nu mai fie discuții, să nu mai ajungem la discuțiile din trecut…”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Marea problemă a USR este abordarea guvernării PNL cu privire la alegerea primarilor în două tururi. Guvernul Orban evită să se pronunțe clar pe subiect de mai multă vreme, fiind vorba, evident, de cei peste 1.000 de primari liberali care nici nu vor să audă de un asemenea sistem electoral. Proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit premierului Ludovic Orban, proiectul ar putea trece în Camera Deputaților cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar. La Senat, PNL nu deține majoritatea și acolo luptele vor fi mai grele.

Din perspectiva lui Stelian Ion, sondajele efectuate de cele două partide vor clarifica lucrurile: candidat unic sau… drumuri separate.

„Eu cred așa: urmează să își facă sondaje și cei de la PNL. O să ne facem toți sondaje proprii. În funcție de ele, Orban decide dacă dă Ordonanță sau angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Dacă îi avantajează – cel puțin în marile orașe – o vor face. Dacă nu, nu o vor face. Bineînțeles că vom avea discuții cu PNL, cu celelalte forțe care vor o schimbare, pentru candidați unici, pe bază de sondaje. Scopul principal este să dăm la o parte baronii locali care au făcut mari probleme. După 20 de ani, s-a ales praful de orașul acesta și trebuie să scăpăm de PSD. Și Bucureștiul are probleme similare… Eu nu concep 2020 cu PSD la Primăria Constanța! O să fac absolut tot ce pot să fac ca să nu se ajungă la așa ceva”, a mai spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.