Stelian Ion (USR), iritat pe Guvern: „Ce-i bazaconia aia cu permiterea joggingului? Vor să fie populari pe termen scurt, dar tot în BLOCAJ TOTAL vor ajunge”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a organizat, marți seară, o conferință de presă, alături de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu, în cadrul căreia a anunțat emiterea Ordonanței Militare nr. 3/2020. Măsurile restrictive au fost astfel sporite, după o serie de bâlbâieli privind situația persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, stârnite inițial de președintele Klaus Iohannis și răstălmăcite ulterior și de premierul Ludovic Orban și de Marcel Vela.

Din perspectiva USR, „măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente”. Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a solicitat marți după-amiază blocarea totală temporară a tuturor activităților neesențiale. Emiterea O.M. nr. 3 l-a dezamăgit și mai tare pe parlamentar, care consideră că Guvernul „încearcă să pară de treabă”, însă „va ajunge să dispună blocaj total”.

„Românii, inclusiv persoanele de peste 65 de ani, pot merge la lucru la fel ca înainte, inclusiv în domenii care nu sunt vitale. În această perioadă ar trebui să rămână active doar activitățile strict necesare: domeniul energetic, telecomunicațiile, serviciile de utilități publice, unitățile care realizează alimentația publică, unitățile sanitare, farmaciile și celelalte unități/instituții care lucrează în regim de foc continuu. Restul trebuie să-și suspende activitatea. Ce-i bazaconia aceea legată de permiterea joggingului și plimbărilor în apropierea locuinței? Ne-a apucat pe toți să facem mișcare tocmai acum? Iar Guvernul, culmea, ne încurajează să facem asta, exceptând aceste activități de la interdicția legală. Aceste măsuri de restricționare luate cu țârâita, pas cu pas, nu pot funcționa. Guvernul vrea să fie popular pe termen scurt și să nu-i supere pe angajații firmelor private și ai instituțiilor publice care nu sunt vitale, dar va ajunge tot în punctul în care va dispune blocaj total. Mai bine luăm acele măsuri nepopulare acum, decât să le luăm mai târziu, cu costuri mult mai mari pentru sănătatea publică și, implicit, pentru economie. Nu avem o imagine clară asupra transmiterii virusului, sistemul nostru medical nu este pregătit pentru un val de îmbolnăviri. De aceea trebuie să compensăm aceste lipsuri cu măsura distanțării sociale severe. Să te gândești că la noi lucrurile vor evolua diferit față de ceea ce se întâmplă în celelalte state ale lumii, cu mult mai puternice decât noi, este o naivitate! O blocare totală a activității dispusă acum ne poate da o gură de oxigen și le poate oferi medicilor un răgaz pentru a-i putea trata pe cei aflați deja în suferință. Domnilor miniștri, nu căutați să fiți „de treabă”, fiți responsabili și blocați temporar toate activitațile neesențiale, luând în acest timp măsuri suplimentare pentru sprijinirea firmelor și a angajaților afectați!”, a transmis deputatul Stelian Ion.

Pe același subiect:

Ordonanță Militară pentru porturile maritime românești. Vela (MAI): „Echipamentul stabilit de DSP Constanța, OBLIGATORIU!”

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

USR Constanța îl trage de mânecă pe ministrul Vela: „Un hotel din Mamaia este al… MAI!”

USR propune schimbarea voucherelor de vacanță în vouchere de sănătate. Stelian Ion: „Operatorii din turism ar trebui să ajute în perioada asta, în care toți depunem eforturi”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.