Spread the love

Joi seară a avut loc ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor în contextul pandemiei provocate de covid 19. Măsurile au fost anunțate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela; acompaniat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat.

Măsurile adoptate sunt similare cu cele din timpul stării de urgență, dar și… haotic implementate, fără o reglementare legală. Nimeni nu mai înțelege ce fel de măsuri sunt, concret, luate de guvern, aspect sesizat și de deputatul constănțean al USR, Stelian Ion.

„Începând de azi, Guvernul României a decretat starea de demență. Să ai mijloace legale, constituționale, pentru a gestiona criza – Președintele mai putea prelungi starea de urgență cu încă 3 zile, până intra în vigoare legea pe care am votat-o ieri în Parlament – dar să te ștergi pe picioare cu Legea Fundamentală care impune ca restrângerea drepturilor fundamentale să fie făcută doar prin lege, asta înseamnă să fii într-adevăr arogant, incompetent și iresponsabil!Primesc zeci de telefoane, nenumărate mesaje, pentru că lumea nu mai înțelege nimic din ce face Guvernul. Nu înțeleg nu pentru că ar fi proști, ci pentru că suntem aruncați în haos și pentru că niște indivizi se joacă de-a puterea și își bat joc de viețile noastre. Declararea stării de alertă prin care se restrâng drepturi fundamentale este cras neconstituțională, e o bătaie de joc”, a transmis deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *