Stelian Ion (USR), după moțiunea de cenzură: „I-am văzut pe liberali VESELI, ești TRIST când îți CADE guvernul! Soluția: CANDIDAT UNIC la alegerile locale! Vom propune ca premier pe DACIAN CIOLOȘ!”

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Aceasta a fost iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

După încheierea dezbaterilor, s-a procedat la votarea moţiunii de cenzură.  În urma votului exprimat de senatori și deputați, guvernul Orban a fost DEMIS, moțiunea de cenzură fiind adoptată cu următorul rezultat: din totalul de 465 de parlamentari, au fost prezenți 423 și 400 de voturi au fost valabil exprimate. Dintre acestea, 261 de voturi au fost pentru, 139 împotrivă și nici o abținere.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentarii USR, în ciuda fidelității afișată în Parlament pentru guvernul Orban, acuză, după rezultat, un comportament neadecvat al liberalilor. Deputatul Stelian Ion a ieșit cu un gust amar din plenul Parlamentului și ne-a precizat faptul că, în contextul dat, spunem „adio” alegerii primarilor în două tururi, soluția fiind… candidatul comun al dreptei:

A înclinat balanța Victor Ponta, care joacă tot timpul dublu sau triplu, are multe fețe și, în același timp, pe mine… m-a mirat aura pozitivă a membrilor Guvernului. Erau un pic cam veseli… mi se pare ciudat, pentru că ești trist când ți se dă jos guvernul! În orice caz, eu o să propun colegilor o variantă de guvernare, astfel încât să nu mai stăm cu teamă că se dau noaptea peste 20 de Ordonanțe și fără să știm nimic de ele! Să venim cu propunerea de premier: Dacian Cioloș! Trebuie să avem colaborări pentru locale (cu PNL – n.r.) și să avem candidați unici! Mai departe, va trebui să existe o îngemănare a programelor politice și să lucrăm împreună. Numai că PNL nu dă semne că vrea lucrul ăsta! E ca acel jucător care fuge singur cu mingea pe teren și nu dă pase! Dacă vrei să faci o echipă, trebuie să o formezi și să lucrezi cumva în echipă. Eu nu văd spiritul acesta din partea PNL. Cu toată bunăcredința, nu pun la îndoială, doar zic că singuri nu o să facă treabă în România! Foarte bine (că PNL a intrat la guvernare – n.r.), eu cred că a fost o greșeală din partea noastră că nu ne-am asumat atunci, am spus-o atunci și o spun și acum. Mai cred că PNL nu dorea să fim alături de ei! Dacă doreau, nu cred că se dădeau 25 de Ordonanțe… Unele or fi măsuri bune, probabil există și urgențe, dar trotinetele nu cred că erau! (…) Instabilitatea politică nu este de azi, ea este de mai mult timp, acum e doar o consecință. Guvernul Orban e încă interimar, încă sunt acolo, vom face tot posibilul să mergem la anticipate, deși poate nu ne ajută (pe USR – n.r.) acum, dar e cea mai bună soluție. Vom face tot posibilul să desemnăm candidați unici pentru primării: pentru Constanța, București… Adio (alegerea primarilor în două tururi – n.r.), nu vreau să mai hrănim ideea asta, Guvernul nu mai poate OUG, dacă voia să o facă o făceau în noiembrie când le-am solicitat, o făceau când cu OUG 114… acum… prin angajare am văzut că au probleme la CCR… Ca și cu pensiile speciale: le scoatem, dar introducem articole astfel încât să cadă la Curte; vrem alegeri în două tururi, ne facem că ne asumăm răspunderea; desființarea SIIJ, dar mai punem niște articole astfel încât să cadă propunerea… Sunt multe simulări care se fac… Nu e vorba de critici neîntemeiate, e vorba de o realitate pe care dacă vrem s-o vedem, bine, dacă nu…”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *