Spread the love

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își va asuma răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

„PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor. Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, PSD va depune moțiune de cenzură în trei zile de la angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, iar UDMR a anunțat că va vota o moțiune de cenzură dacă se schimbă legislația electorală cu câteva luni înaintea alegerilor.

Alături de toate forțele politice ale dreptei, USR-iștii au susținut acest proiect și salută decizia de joi a lui Orban, așa cum a anunțat și deputatul constănțean Stelian Ion.

„Salut decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi.
Această inițiativă a fost una dintre cerințele USR pentru a susține actualul cabinet. Alegerea unui primar/președinte într-un singur tur este o aberație în sine, care sfidează ideea de reprezentativitate democratică. Pentru circumstanțele existente în România, decizia înseamnă și un prim pas pentru debaronizarea țării”
, a transmis Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *