Stelian Ion (USR): „Dacă PRĂPASTIA dintre Iohannis și Guvern este mai mare decât o știm, s-ar putea ca Vela să fie DEMIS”

Uniunea Salvați România solicită demisia de urgență a ministrului de Interne, Marcel Vela, după ce s-a constatat faptul că acesta este în opoziție cu președintele Klaus Iohannis și a generat un scandal uriaș în spațiul public.

„Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, au transmis USR-iștii.

Gafele succesive din ultimele zile ale ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost taxate foarte dur, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. Chiar înainte de o ședință a șefului statului cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care și Vela, Iohannis a spus că solicită revenirea asupra Acordului dintre MAI și BOR privind organizarea forțelor de ordine pe perioada sărbătorilor pascale. Imediat după anunțul privind semnarea acestui acord, polițiștii și jandarmii au fost supuși umorului public, fiind percepuți ca subordonați ai Patriarhiei.

Marți seară, Vela a invocat o alinare spirituală printr-un astfel de acord, iar reacția lui Iohannis a fost foarte dură.

La Constanța, abordarea este una mai pragmatică, deputatul USR Stelian Ion fiind mai înțelegător cu Vela. Stelian Ion se opune Acordului semnat între MAI și BOR, însă nu crede că se impune demisia ministrului Vela, pentru că este nevoie de stabilitate. Totodată, Stelian Ion mai crede că dacă prăpastia este mai mare decât știm, Iohannis ar putea să îi ceară demisia lui Vela în cadrul ședinței de miercuri pe care o are cu premierul Orban, mai mulți miniștri, printre care și cel al Afacerilor Interne.

„A făcut o alegere foarte proastă legată de Acordul cu Patriarhia. Eu nu i-am cerut demisia, pentru că îmi dau seama că avem nevoie și de stabilitate, dar dacă va continua așa e clar că nu așa se gestionează perioada de criză. Este regretabilă tensiunea între președinție și guvern și, din aceeași zonă politică, cu atât mai regretabil. Ar trebui să existe măcar o coerență în acțiuni și o unitate, când vezi că se contrazic oamenii la acel nivel începi să nu mai ai încredere nici cât ai avut în instituțiile statului. Mi-e greu să cred că premierul nu a știut de acest Acord… Atunci, categoric lucrurile sunt complicate. Totuși, ieșirea publică a președintelui este bine venită, m-a surprins în mod pozitiv. Este nevoie de măsuri ferme și bâlbâielile astea o să ne coste foarte mult. Sper să se revină asupra deciziei legate de perioada sărbătorilor de Paște, pentru că altfel compromitem tot efortul pe care l-am făcut în perioada asta. (…) Nu cred că i se va propune demisia, cred că va încerca (Iohannis – n.r.) să remedieze situația asta, dar rămâne la latitudinea președintelui și depinde cât de gravă este prăpastia dintre cele două părți. Dacă este foarte grav și sunt și alte aspecte pe care noi nu le cunoaștem, probabil îi va cere demisia. În situații de criză, nervii sunt întinși la maxim, situația este tensionată, sunt 1000 de păreri, ideea este ca cei care sunt în poziții cheie să fie foarte fermi, să transmită mesaje clare și să nu se contrazică între ei! Poziția lui Vela asta a fost, cu ordonanțe militare succesive, după care cu nici măcar un act cu putere egală – ordonanță militară, relaxează situația și transmite mesajul că poți ieși în fața blocului să aștepți să vină lumina… Mesajul este contrar. Aici e problema. În astfel de situații trebuie să fii foarte clar. Dacă nu spui foarte clar, lumea nu înțelege ce vrei tu să spui. Demisia trebuie analizată foarte bine, pentru că putem să o luăm de la capăt cu audieri, ar fi o pierdere complicată de timp”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.