Stelian Ion (USR Constanța) propune FUZIUNE prin „bună înțelegere” cu PLUS

Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional PLUS au mandatat, sâmbătă, birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune. Se discuta despre acest obiectiv de mai mult timp, iar acest anunț a venit pe fondul desemnării candidaților din partea ambelor partide pentru alegerile locale.

Partidul rezultat din fuziunea USR și PLUS ar trebui să se numească tot USR, consideră deputatul constănțean al USR, Stelian Ion.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să se numească USR (partidul rezultat în urma fuziunii – n.r.), dar lucrurile astea vor face obiectul unor negocieri și eu sunt sigur că în cadrul acelor negocieri, vom lua cele mai bune decizii, pentru ca formațiunea să iasă mult mai puternică decât ambele partide separat. (…) Fuziunea se va face prin bună înțelegere după alegerile parlamentare, deci nu va fi legată chestiunea fuziunii de cea a ponderii pe lista de parlamentare. (…) Este clar că ponderea, din punctul nostru de vedere, nu va fi jumătate-jumătate, pentru că e o realitate pe care nu o putem nega, am avut niște rezultate de-a lungul acestor ani, sondajele nu pot fi ignorate cu desăvârșire, deci trebuie să ținem cont și de sondaje, de cum stă fiecare dintre cele două partide în sondaje, dar negocierile sunt mult mai ample și mai complicate de atât”, a punctat deputatul Stelian Ion.

Întrucât ponderea nu va fi jumătate-jumătate și noul partid s-ar putea numi tot USR, putem să spunem că această fuziune va fi prin contopire sau, conform ultimei astfel de inițiative, prin… absorbție. Ultima mare fuziune de pe scena politică românească a avut loc pe 17 noiembrie 2014, între PNL și PDL. Deși, atunci s-a invocat fuziunea prin contopire, aceasta s-a dovedit a fi prin absorbție, întrucât cei mai mulți dintre PDL-iști nu s-au putut adapta noii realități politice și nu s-au integrat în noul PNL.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *