Stelian Ion (USR Constanța): „Minoritățile NU vor vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban”

Aproximativ două săptămâni ar mai fi până la moțiunea inițiată de PSD împotriva guvernului condus de Ludovic Orban. Lupta este strânsă în Parlament în acest sens, doar câteva voturi fiind necesare pentru debarcarea guvernării liberale.

CITEȘTE ȘI:

Până acum și, cel mai probabil, doar UDMR susține PSD în acest demers. PRO România a anunțat că nu susține moțiunea de cenzură, nici ALDE, în ciuda unor condiții lansate în spațiul public, iar lupta la baionetă se dă pentru cei câțiva parlamentari ai minorităților naționale, care ar putea practic să răstoarne balanța în favoarea PSD.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul organizației județene faptul că nu este convins de claritatea mesajului PRO România, întrucât și în trecut s-au mai sucit, iar în privința minorităților consideră că acestea vor vota cu puterea, conform… obiceiului.

„Se vor purta discuții cu celelalte partide, cel mai probabil cu PNL. Acum e prematur să discutăm. Suntem concentrați pe alegerea candidaților noștri. Miza CJC este una foarte mare și o avem în vedere. Ne concentrăm tot efortul pe municipiile, orașele unde am avut rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare și credem că acolo avem cele mai mari șanse. (…) Chestiunile că vom discuta sau nu vom discuta cu alte partide sunt legate strict de modalitatea de alegeri și care se vor decide în circa două săptămâni. Nu mai e timp… Săptămâna următoare, guvernul își va angaja răspunderea, iar săptămâna cealaltă se va vedea rezultatul moțiunii de cenzură anunțată de PSD. Așa cum arată lucrurile acum, doar PSD cu UDMR au șanse teoretice, dar practice cred că sunt șanse zero. Ar trebui văzut cum se hotărăsc cei de la PRO România… Au zis că nu votează, dar nu ar fi prima oară când una zic și fac alta. (…) Este clar că nu vom vota căderea guvernului, pentru că noi ne dorim foarte mult să avem alegerea primarilor în două tururi. Și la celelalte moțiuni am votat la vedere și nu am îndoieli. Minoritățile, de obicei, se adaptează foarte repede și când puterea este în anumită parte se lipsesc și minoritățile. Aderența e spre putere și nu cred că vor vota moțiunea de cenzură”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *