Stelian Ion (USR Constanța), întâmpinat de Jandarmerie la Guvern: „Nu tot ce e constituțional e bun, să ne intre bine în cap chestia asta!”

Deputatul constănțean al USR, avocatul Stelian Ion, s-a aflat, joi, în fața Guvernului pentru a transmite un mesaj potrivit căruia Guvernul pregătește o nouă nucleară în privința unei noi modificări a Codului penal și a Codului de procedură penală prin Ordonanță de Guvern.

CITEȘTE ȘI:

„Peste 24 de ore, cred că o să dea „nucleara”, cum se zice, în această clădire Viorica Dăncilă cu Tudorel Toader, cu toată gașca asta de incompetenți… e foarte posibil, din informațiile pe care le avem de la Ministerul Justiției, să dea acea ordonanță de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală. Lumea deja a început să se obișnuiască cu gândul și nu e bine deloc! PSD poate să abroge Codul penal și s-a terminat cu toate infracțiunile, numai că e vorba de ce model promovăm pentru societate, în care cei care nu respectă reguli elementare sunt răsplătiți. (…) Liviu Dragnea sau cei care decid acum în Parlamentul României consideră că trebuie reduse acum toate pedepsele, vor face lucrul ăsta și CCR va spune că e constituțional, nu înseamnă că este și corect, nu înseamnă că prin asta descurajezi infracționalitatea, dimpotrivă! Nu tot ce e constituțional e bun, să ne intre bine în cap chestia asta! Pe de altă parte, sunt modificări la Codul de procedură penală, cum ar fi faptul că o persoană acuzată va putea avea acces mult mai ușor la dosarul penal, se va putea dobândi calitatea de martor amenințat, cu toată protecția care decurge din aceasta, mult mai greu, deci ca martor vei putea fi protejat mult mai greu pe viitor, procurorii vor putea mult mai greu să cerceteze situația financiară și tranzacțiile financiare dubioase ale unora, mult mai greu se va putea porni o anchetă penală! (…) Se dă liber la infracțiuni și cetățenii onești din țara asta nu sunt protejați! Nu știm sigur dacă se va adopta mâine, în ședința de Guvern, această OUG, știm că există intenția și știm că este foarte grav!”, a precizat deputatul Stelian Ion.

În momentul transmisiei, deputatul a fost preluat de un jandarm, care i-a cerut să se legitimeze.

„Jandarmeria este cu noi și pe 10 august a fost cu noi, acum nu e nici o problemă…”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.