Spread the love

Stelian Ion este candidatul desemnat din partea USR pentru funcția de primar al Constanței la alegerile locale din acest an. În cadrul unei conferințe de presă organizată joi la sediul partidului, alături de președintele organizației municipale – Dumitru Caragheorghe și președintele organizației județene – Remus Negoi, Stelian Ion a punctat faptul că nu este dispus să renunțe la șansa candidaturii cu orice preț. Potrivit deputatului, au fost discuții de principiu cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă și senatorul Vergil Chițac pentru o alianță la următoarele alegeri locale.

CITEȘTE ȘI:

„Să renunț la această șansă (candidatură – n.r.) nu sunt dispus. Sunt dispus să iau decizii în ideea de a maximiza șansele forțelor anti PSD de a obține majoritate în CL și funcția de primar. Evident, este vorba de soluții în care persoanele care vor avea aceste funcții să aibă integritate, să nu fie cu probleme. De aceea, au fost discuții de principiu, ca în cazul în care vom avea alegeri într-un singur tur să găsim soluția să găsim soluția aceea care va duce la înlăturarea primarului actual și la construirea unei majorități împotriva PSD. (…) Va reieși din niște sondaje pe care le vom face cu toții, o să facem și noi și le vom compara. Soluția cea mai simplă va fi alegerea primarului în două tururi, ne va scuti de bătăi de cap și va asigura posibilitatea de a avea o altă conducere la Primăria Constanța. (…) Am avut discuții cu Vergil Chițac și Bogdan Huțucă, strict de principiu, nu am negociat nimic, nu am stabilit nimic. Principiul ar fi reieșit că e același: avem nevoie de unitate pe partea anti PSD. Ideea în sine este foarte bună, cred că avem nevoie de o altă administrație publică, dar nu se face nimic cu orice preț”, a spus Stelian Ion.

În ciuda faptului că sondajele pe care USR, PNL și Chițac le-au făcut sau urmează să le facă, deputatul USR-ist se consideră marele favorit și i-a comparat pe ceilalți aspiranți la fotoliul de primar – actualul edil, Decebal Făgădău și Vergil Chițac.

CITEȘTE ȘI:

„Este PSD-ist (Făgădău – n.r.) și se învârte în cercurile de interese ale PSD care sunt orice… Mazăre nu mai e primar, e în penitenciar, dar grupurile de interes au rămas, sunt aceleași. Domnul Chițac se învârte în alte grupuri de interese. Domnul Chițac a recunoscut, din câte știu, că este susținut de domnul Comănescu (Gabriel Comănescu, președintele GSP – n.r.). Oricum, în 2016, a fost susținut. Asta ar fi o chestiune de vulnerabilitate, o problemă. Eu spun că forțele de dreapta ar trebui să mă susțină pe mine, dar una e ce îmi doresc eu și alta este realitate. (…) Eu cred că am șanse mult mai mari și sunt mult mai potrivit pentru funcția de primar. Eu, din partea USR – PLUS, am prima șansă. În varianta ambelor posibilități (alegeri într-un singur sau două tururi – n.r.). Eu nu cred în chestiunile pompieristice, îngrășăm un candidat și în ultimii 50 de metri ridicăm un candidat foarte mult. Profilul unui posibil se crează în ani de zile și oamenii pot vedea candidați și pot alege”, a mai spus Stelian Ion.

Negoi: „Până la sfârșitul lunii februarie avem stabiliți candidații alianței

Aliații USR, partidul PLUS, trebuie să își desemneze candidații pentru alegerile locale până pe 15 februarie. Evident, pentru Primăria Constanța nici nu se pune problema unei concurențe pentru Stelian Ion. Totodată, potrivit președintelui USR Constanța, Remus Negoi, toată procedura de desemnare atât pentru USR cât și pentru PLUS trebuie finalizată până la sfârșitul lunii februarie.

„În jurul datei de 20 sau chiar sfârșitul lunii februarie avem stabiliți candidații alianței. Noi, în USR, în unele filiale locale ne-am desemnat deja candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali (la fel și pentru județ – n.r.). În momentul acesta purtăm discuții în echipe mixte, am avut întâlniri are birourilor județene USR – PLUS. Am avut și o întâlnire a echipelor desemnate de câte trei de fiecare care să poarte negocierile. La sfârșit, vom avea un acord semnat între cele două părți care să stipuleze cine vor fi candidații”, a spus Remus Negoi.

Din partea USR, sunt desemnați până acum candidați la primăriile din Constanța, Mangalia, Năvodari și Cumpăna, iar la Medgidia doar candidații la consiliul local. Totodată, organizațiile USR Cernavodă, Hârșova, Adamclisi, Eforie, Techirghiol și Agigea trebuie să organizeze alegeri.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *