Stelian Ion (USR Constanța), despre rezoluția privind primirea României în Spațiul Schengen: „S-a dat un semnal politic pozitiv. Românii încep să înțeleagă: discursul lui Dragnea este tot mai explicit antieuropean”

Încă o rezoluție privind aderarea României la Spațiul Schengen a fost adoptată în aceste zile în Parlamentul European, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari, 514 de voturi „pentru“, 107 „împotrivă“ şi 38 de „abţineri“.

Rezoluţia se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanişev (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României şi Bulgariei la Schengen. 

Vestea l-a bucurat și pe deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, care a apreciat că „s-a dat un semnal pozitiv”.

„Pentru România, este un vis neîmplinit. S-a dat un semnal pozitiv. Trebuie să vedem dacă este singurul semnal de genul acesta pe care România l-a primit în această direcție. Este un semnal politic, dat în PE, eu m-aș bucura foarte tare în momentul în care s-ar concretiza, în momentul în care CE efectiv va decide acest lucru. Eu sunt convins că nu a înțeles (Liviu Dragnea – n.r.) poziția sau că a înțeles dar nu îi pasă, nu îi pasă de nici un fel de respectarea condiționărilor. Românii încep să înțeleagă, discursul PSD, al lui Liviu Dragnea, este din ce în ce mai explicit antieuropean, nu e nici un secret, deja se văd aceste lucruri. Rezoluția transmite un mesaj, de a nu lega chestiunea raportului pe MCV de intrarea în Spațiul Schengen”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *