Stelian Ion (USR): „Am sacrificat economia ca să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul?”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară faptul că a semnat un Acord cu Patriarhia Română în privința organizării pe perioada sărbătorilor pascale. Vela a arătat că la nivelul MAI nu se dorește închiderea totală a bisericilor și, în acest sens, se vor aplica o serie de măsuri, prin care credincioșii ortodocși să poată să se bucure, fie și în anumite limite, de tradiție. La acest efort, cadrele MAI vor oferi, la propriu, lumină.

După acest anunț, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, s-a arătat extrem de tăios la adresa Acordului dintre MAI și BOR, sugerând faptul că o astfel de mobilizare nu are nici o legătură cu… creștinătatea. Stelian Ion a mai punctat faptul că religia nu înseamnă să ne expunem unor riscuri total gratuit.

„Am stat izolați o lună de zile, am sacrificat economia și multe locuri de muncă, îi expunem pe medici şi toate acestea pentru ce? Să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul? Chiar atât de tare ne-am rătăcit? Credeam că religia ne învață să ne iubim semenii, să ne ocrotim unii pe alții, nu să ne expunem unor riscuri total gratuit. Nu ne mai iubește Dumnezeu dacă nu luăm lumină anul acesta de la polițiști sau voluntari? De ce trebuia să ajungem aici?În loc să stăm cu familiile noastre, să ne bucurăm unii de alții, să ne gândim cum am greșit, ce avem de îndreptat în interiorul nostru, cum să ne reluăm viața după această cumpănă, corectând anomaliile grave din societatea în care trăim, în loc să meditam în liniște la rostul nostru ca indivizi și comunitate, în loc să ne gândim cum putem să-i protejăm pe cei expuși și să-i ajutăm pe cei care au mai mare nevoie, noi suntem îngrijorați că nu primim lumină de la sursa originară? Nu cred că asta era vital pentru noi acum. Esenţial este să ne ținem sănătoși. Dumnezeu ne vrea sănătoși și prevăzători, nu bolnavi și nesăbuiți”, a transmis Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *