Stelian Ion (USR), alături de presa constănțeană: „NU EXISTĂ vreo justificare pentru LIMITAREA accesului populației la informațiile legate de coronavirus!”

Patruzeci și șapte de jurnalişti din Constanţa au trimis, duminică seară, o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, ministrului de Interne, Marcel Vela, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, Grupului de Comunicare Strategică şi prefectului judeţului Constanţa, George Niculescu, prin care solicită o comunicare mai eficientă în legătură cu cazurile de coronavirus. 

Dorim informaţii despre cazurile actualizate zilnic cu persoanele infectate, vindecate, carantinate, izolate şi decedate, defalcate pe localităţi şi desemnarea unor persoane care au voie să comunice oficial toate informaţiile legate de Covid-19. Detalii, AICI!

Demersul presei locale începe să fie aprobat și de tot mai mulți politicieni. Înainte de scrisoarea deschisă, liderul grupului PMP de la Camera Deputaților, Marius Pașcan, a avut o solicitare similară. Luni, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a anunțat că se alătură demersului presei locale:

„Găsesc just demersul jurnaliștilor constănțeni care cer autorităților să gestioneze cu mai mai multă deschidere, rapiditate și eficiență informațiile privind evoluția pandemiei în România și, în special, în județul Constanța. Nu cred că există vreo justificare pragmatică pentru limitarea accesului presei (și, implicit, al populației ) la toate informațiile legate de COVID 19. În aceste momente, acuratețea și rapiditatea în comunicare pot ajuta oamenii să perceapă corect gravitatea situației, să înțeleagă mai bine și să respecte măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirus. Oamenii au dreptul să știe exact care este numărul persoanelor infectate în fiecare localitate și care este numărul persoanelor vindecate, carantinate, izolate sau decedate. Evident, cu respectarea datelor cu caracter personal. De asemenea, este normal să cunoaștem care este situația cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, tocmai pentru a putea gestiona mai bine resursele umane necesare. Personalul medical este esențial în lupta cu pandemia, mai ales în următoarea perioadă, când se estimează că se va ajunge la o creștere accelerată a numărului de îmbolnăviri. În plină pandemie, lipsa transparenței nu face decât să-i încurajeze pe cei care, din motive meschine, împrăștie în spațiul public jumătăți de adevăr, știri false sau alarmiste. Asta induce panică, iar panica este cel mai mare dușman al nostru în aceste momente. Așadar, mă raliez presei în solicitarea pe care a făcut-o autorităților, de a obține informații corecte și furnizate la timp în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus”, a transmis deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Cadre medicale INFECTATE cu coronavirus: 285, la nivel național. La Constanța: 1 CAZ!

Proiect de LEGE: Stelian Ion (USR) cere PEDEPSE MAI MARI pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități

CORONAVIRUS ROMÂNIA: Numărul deceselor pacienților infectați a ajuns la 46

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

România se apropie de Scenariul 4: 1.952 de CAZURI CONFIRMATE de persoane infectate cu coronavirus

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *