Stelian Ion, ultimii pași pentru DESFIINȚAREA SIIJ: „NU ține de ambiții sau orgolii, este strict o chestiune practică și juridică”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a participat luni la o ședință în Parlament și a susținut în Comisia juridică din Senat necesitatea desființării SIIJ, fară alte amendamente la proiectul de lege. Este vorba, în special, de celebrul amendament trâmbițat de UDMR și inițiat de… deputatul macedonenilor, potrivit căruia magistraţii pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

„SIIJ trebuie desființată, iar dosarele de corupție trebuie să revină la DNA”, a spus Stelian Ion, după ședința de la Parlament:

„Salut decizia de a introduce amendamentul de eliminare a acelei variante introdusă la Cameră, de revenire la proiectul Guvernului. Nu ține de ambiții, de orgolii, este strict o chestiune de ordin practic și juridic – este cea mai bună variantă aceea în care se continuă lupta împotriva corupției, se oferă toate garanțiile pentru magistrați și pentru toți cetățenii României. Chiar dacă cu o oarecare întârziere, iată că ne apropiem de un deznodământ corect. În scurt timp va veni și avizul Comisiei de la Veneția, nu am emoții în această privință, Comisia nu va spune altceva despre SIIJ decât ce a spus până acum”, a spus Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.